|

Edelman'a Kadek sorgusu

Gazeteciler, DYP'yi ziyaret eden Edelman'ı KADEK hakkında soru bombardımanına tuttu. Edelman, Türkiye'yle işbirliği içinde olduklarını söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 19/09/2003 Cuma
Güncelleme: 18:05 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Gazetecilerin PKK/KADEK'e ilişkin soru bombardımanı üzerine ABD'nin örgütü terör listesine alındığını belirten Amerika'nın Ankara Büyükelçisi Eric Edelman, "Avrupa'daki dostlarımıza da aynı şeyi yapmaları için baskı uyguluyoruz" dedi.

Hükümet üyeleri ve siyasi partilere yaptığı ziyaretleri sürdüren Büyükelçi Edelman, dün de DYP lideri Mehmet Ağar ile genel merkezdeki makamında görüştü.

Edelman'ın görev süresi boyunca Türk-Amerikan ilişkilerine katkıları olacağına inandığını belirten Ağar, "Özellikle terörle mücadele konusundaki işbirliğinin bugünkü dünya konjonktüründe istikrarlı bir şekilde devamının doğru olacağını dile getirdim" dedi. Büyükelçi Edelman ise görüşmede Türk-Amerikan ilişkilerini ele aldıklarını belirtti. Bir gazetecinin "ABD neden hâlâ Kuzey Irak'taki PKK varlığı konusunda somut adım atmıyor?" diye sorması üzerine Edelman, ABD'nin PKK-KADEK konusunda her zaman son derece güçlü bir tavır aldığını vurguladı. PKK'nın ABD'nin yabancı terörist örgütleri listesinde olduğunu kaydeden Edelman, ""Avrupadaki dostlarımıza da aynı şeyi yapmaları için baskı uyguluyoruz" diye konuştu. Edelman, Irak'taki Amerikan güçlerinin başarması gereken görevler olduğunu kaydederek, "Tüm görevleri bir anda başaramazlar. Geçen Cuma günü Türk meslektaşlarımızla yaptığımız 7 saatlik görüşme bir başlangıç" dedi. Bir gazetecinin "Bazı Amerikalı yetkililerin PKK/KADEK üyeleriyle görüşmesini nasıl izah edeceksiniz?" sorusunu Edelman "Ben öyle bir görüşmeyi bilmiyorum" diye cevaplandırdı.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce