|

Ekinci: Zoraki nikâh

DSP-MHP-ANAP hükümetinin dayatmayla kurdurulmak istendiğini belirten DYP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Ekinci, "Kurulacak hükümet pamuk ipliğine bağlı olacaktır" dedi.

.
00:00 - 22/05/1999 Saturday
Güncelleme: 18:03 - 23/11/2013 Saturday
Yeni Şafak
Ekinci: Zoraki nikâh
Ekinci: Zoraki nikâh

Ankara- DYP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Ekinci, DSP-MHP-ANAP hükümetinin dayatma ve zoraki nikahla oluşturulmak istendiğini, böyle bir hükümetin uzun süreli olmayacağını söyledi. Ekinci, Meclis'ten başka formüller çıkabileceğini belirterek, "Yapıştırmalı, özür temeline dayalı bir hükümetin kuruluşu, kamuoyunda, ne zaman bozulacağa bakar. Zoraki nikah, ayrılık hesabını başlatır" dedi. Ekinci, DYP genel merkezinde düzenledği basın toplantısında DSP-MHP-ANAP hükümeti formülü ile ilgili çalışmaları değerlendirdi. Böyle bir formülün dayatma olduğunu belirten Ekinci, Yıldırım Akbulut'un Meclis başkanı seçilmesinin bu dayatmalara cevap niteliği taşıdığını söyledi. Milletin bir an önce kalıcı bir hükümetin kurulmasını beklediğini söyleyen Ekinci, Cumhurbaşkanı Demirel'in , 'kamuoyu DSP-MHP-ANAP hükümeti istemektedir' şeklindeki sözlerinin DYP'lileri üzdüğünü belirtti. "ANAP'ı millet ne ölçüde istemişse DYP'yi de o ölçüde istemiştir" diyen Ekinci, sözlerini şöyle sürdürdü: "O halde Sayın Yılmaz korunuyor. 4. parti olmasına rağmen , hükümet kurulmasında adeta dayatmacı, arabulucu. Eskiden hükümet çalışmalarında kurallar egemendi. Şimdi kuryeler egemen. Özür operasyonları yapılıyor. Kuşkuları giderecek arabulucular sevkediliyor. Yapıştırmalı, özür temeline dayalı bir hükümet kuruluşu bu. Kamuoyu, ne zaman bozulacağına bakar. Zoraki nikah ayrılık hesabını başlatır. Böyle bir hükümet pamuk ipliğine bağlı olacaktır."

Meclis'te alternatif bulunur

Meclis'ten değişik hükümet formüllerinin çıkacağını söyleyen Ekinci, kendilerinin her hangi bir hükümet dayatması içinde olamayacaklarını söyledi. "Yeni Meclise kimse hazır elbise giydirmemelidir. Millet kumaşı ortaya koymuştur. Bunun terzisi meclistir" diyen Ekinci, milletin ortaya koyduğu tablo doğrultusunda uygun bir modelin çıkartılması gerektiğini kaydetti.


25 years ago