|

Emekli yarbay, THY koltuğunu bırakmıyor

THY Yönetim Kurulu üyeliğinden iki kez alındıktan sonra mahkeme kararı ile tekrar bu göreve gelen emekli yarbay Alaaddin Lütfi Kuday, dün yine görevden alındı. Görev süresinin dolmadığını ileri süren Kuday "Hakkımı arayacağım" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 4/03/2004 Perşembe
Güncelleme: 16:47 - 24/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu üyeliğinden iki kez alındıktan sonra mahkeme kararıyla tekrar bu göreve gelen ve adı "Kavgaların Adamı" na çıkan emekli yarbay Alaaddin Lütfi Kuday, dün yine görevden alındı. Kuday'dan boşalan göreve de Ziylan Ayakkabıları'nın Genel Koordinatörü Mehmet Büyükekşi getirildi. THY tarafından borsaya gönderilen açıklamada, yönetim kurulu üyeliğindeki görev süresi dolan Kuday'ın, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 1 Mart 2004 tarihli yazısı ve 27 Şubat 2004 tarihli Maliye Bakanlığı'nin oluru geregince görevden alınarak, yerine Mehmet Büyükekşi'nin atandığı bildirildi.

Alaaddin Kuday, görev süresinin dolmadığını ileri sürerek, "Yasal çerçevede hakkımı arayacağım. Benim görev süremin dolmasına daha sekiz ayım var. Bundan önce nasıl mahkeme kararıyla üç kez geri döndü isem, dördüncü kez de döneceğime inanıyorum. Çünkü, adaletin haklıdan yana olduğunu biliyorum."

DSP-MHP-ANAP koalisyonu sırasında MHP ile ANAP arasında kavgaya neden olan emekli yarbay Alaaddin Lütfi Kuday, mahkeme kararıyla, 3. kez THY Yönetim Kurulu Üyeliğine ocak ayında gelmişti. DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetinde MHP'li Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz ile ANAPlı Devlet Bakanı Yüksel Yalova arasında kavgaya neden olan Kuday, "Bakanlık oluru ile görevden alınan Ziylan Ayakkabıları'nin sahibi Mehmet Büyükekşi'nin yerine, THY Yönetim Kurulu üyeligine getirilmişti. Kuday bu şekilde, ikisi mahkeme kararıyla olmak üzere, THY Yönetim Kurulu Üyeligine 3. kez getirilmiş oldu. THY, böylece zorunlu bir şekilde degişikliğe gitmişti.

  • SIRRI BIYIK, İSTANBUL


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce