|

En büyük engel önyargı

Türkiye’nin en kapsamlısı olarak tanımlanan Engelsiz Yaşam Merkezi törenle açıldı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “En büyük engel ön yargılardan kaynaklanıyor” dedi.

Ayşe Mine Alioğlu
04:00 - 4/12/2018 mardi
Güncelleme: 02:54 - 4/12/2018 mardi
Yeni Şafak
 Engelsiz Yaşam Merkezi törenle açıldı.
Engelsiz Yaşam Merkezi törenle açıldı.

Üsküdar Belediyesi tarafından engelli vatandaşların rehabilitasyon hizmetinden ücretsiz yararlanabileceği Engelsiz Yaşam Merkezi açıldı. Programa, AK Parti milletvekilleri, Türkiye Beyazay Derneği Onursal Başkanı Lokman Ayva, Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Saadet Gülbaran, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Türkiye’nin en kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezi olarak adlandırılan merkezin açılış programında down sendromlu Çağatay Aras ve otizmli Rabia Aytek de unutulmaz bir konser verdi.

‘SAHASINDA İLK VE TEK’

Açılış töreninde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelli bireyler için farkındalık oluşmasını sağlayan önemli bir gün olduğunu söyledi. Engelli kavramının bir eksiklik anlamına gelmediğini ifade eden Türkmen, “En büyük engel ön yargılardan kaynaklanıyor. Engelli vatandaşları, merkezin uzman akademisyenleri sayesinde huzuru ve mutluluğu yaşayacaklar. Bu, Türkiye’de inşallah örneklerinin çoğalacağını ümit ettiğimiz çok önemli bir merkez. Sahasında ilk ve tek olma özelliğini barındıran engelsiz bir bina olarak hizmete sunuyoruz. 5 katlı binamız yaklaşık 5 bin metrekare kapalı, 5 bin metrekare de açık alanı ve engelsiz parkıyla muazzam bir merkez haline geldi” dedi.


7 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA

Ağır yatalak engelli çocuğu olan aileler için de oda hizmeti sunulacağını belirten Türkmen, “Türkiye’de hiçbir yerde olmayan 7 yıldızlı bir otel konforunda 10 odamız var. Aileler, engelli çocuğu burada vaktini dolu dolu geçirirken kendilerine sosyal zaman bulmuş olabilecek. Alzheimer hastalığının başlangıç seviyesinde olan hastalarımız ve onların yakınlarına yönelik de bir eğitim çalışması yapacağımız bir de okul açtık” şeklide konuştu.

#Üsküdar
#Engelsiz Yaşam Merkezi
il y a 5 ans