"Engelsiz Gazze" projesi kapsamında sanatla dayanışma etkinliği düzenlendi

16:31, 27/09/2025, Cumartesi
AA
"Engelsiz Gazze" projesi kapsamında sanatla dayanışma etkinliği düzenlendi
"Engelsiz Gazze" projesi kapsamında sanatla dayanışma etkinliği düzenlendi

Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) ve ÖNDER Ankara İmam Hatipliler Derneği tarafından Gazzelilere protez desteği sağlamak amacıyla başlatılan "Engelsiz Gazze" projesi kapsamında sanat etkinlikleri düzenlendi.

Hacı Bayram Veli Camii avlusunda düzenlenen etkinlikte ebru, kaligrafi, resim ve grafiti gibi farklı sanat dallarında atölyeler yapılırken bağışlardan elde edilecek gelirle Gazze'de uzuv kaybı yaşayanlara protez desteği sağlanacak.

Etkinliğe ilişkin açıklamada bulunan AID Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Fatih Bünyamin Çiğdem, Engelsiz Gazze projesinin gönüllülerle yürütüldüğünü söyledi.

Çiğdem, "Çeşitli alanlarda sanat etkinliği düzenliyoruz. Buradan elde edilen gelirleri de yine Filistin'deki, Gazze'deki kardeşlerimize ortez ve protez uzvu olarak aktarmış olacağız." dedi.

Çiğdem, 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi Zeynep Dila Engin'in "Gazze'deki kardeşlerimize protez yaptırmak istiyoruz" demesi üzerine projenin çeşitli etkinlikler, çevrim içi müzayedeler ve farkındalık eğitimleriyle büyüdüğünü belirtti.

Bugüne kadar 80'e yakın sanatçının 300'e yakın eser bağışladığını, elde edilen gelirin, partner kurumlar aracılığıyla Gazzelilere yönelik protez hizmetlerinde kullanıldığını kaydeden Çiğdem, emeği geçen ve bağışta bulunan herkese teşekkür etti.

"10 kişiye protez desteği sağladık"

Zeynep Dila Engin de projenin çıkış noktasını, arkadaşlarıyla Gazze için neler yapabileceklerini düşünürlerken metro çıkışlarında bileklik satmaya karar vermeleri şeklinde anlattı.

Sosyal medyada AID'i görünce "projeyi nasıl büyütebilirim" düşüncesiyle onlara e-posta attığını aktaran Engin, "Ailemin de desteğiyle proje proteze yöneldi tamamıyla ve bu şekilde de ilerlemeye devam edecek inşallah. Şu ana kadar 10 kişiye protez desteği sağladık. Cemal Toy'un ve diğer sanatçıların bağışlamış olduğu resimlerin müzayedesini yaptık. Bunun gibi birçok kermes ve etkinlik düzenledik." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026