|

Erdoğan’a hayır TÜSİAD’a evet

Koalisyon senaryolarının konuşulduğu bir dönemde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Beştepe davetini reddeden CHP ile MHP, patronlardan gelen görüşme talebine itiraz etmedi. TÜSİAD heyeti bugün CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli ile biraraya gelecek.

Yeni Şafak
04:00 - 16/06/2015 الثلاثاء
Güncelleme: 08:30 - 16/06/2015 الثلاثاء
Yeni Şafak
NUR BANU ARAS


Geçmiş dönemlerde siyasete yönelik müdahaleleri eleştirilen ve bu konudaki sabıkası kabarık olan TÜSİAD, koalisyon senaryo ve görüşmelerinin gündem oluşturduğu Ankara'yı ziyaret edecek.



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın siyasi partilerle görüşme yapmak isteğine olumsuz yaklaşan muhalefet, TÜSİAD'ın görüşme talebine hemen cevap verdi. TÜSİAD Heyeti'nden gelen görüşme talebine itiraz dahi etmeden kabul eden CHP ve MHP bugün patronlarla biraraya gelecek ve koalisyon ihtimallerini masaya yatıracak. Ankara'da, koalisyon trafiği devam ederken TÜSİAD heyeti, bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecek.



İLK DURAK CHP


Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes başkanlığındaki TÜSİAD Yönetim Kurulu'nun ilk durağı bugün CHP olacak. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın görevlendirme yapmadan önce liderlerle görüşme daveti yapması halinde olumsuz yanıt verme eğiliminde olduğunu söylemiş, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı ile ancak hükümet kurma görevinin kendisine tebliğ edileceği zaman görüşebileceğini belirtmişti. Erdoğan'ın davetini kabul etmeyen Kılıçdaroğlu, patronlar kulübünden akıl alacak.



BAHÇELİ DE KABUL ETTİ


TÜSİAD heyetinin ikinci durağı ise MHP olacak. MHP lideri Devlet Bahçeli de Erdoğan'ın Beştepe davetine katılmayacağını hem partisinin il ve belediye başkanları toplantısında hem de bir TV programında açıklamıştı. Erdoğan'ın davetini kabul etmeyen Bahçeli, TÜSİAD ile fikir alışverişinde bulunacak.



HDP ile ileri bir tarihte


TÜSİAD'dan yapılan açıklamada, “TÜSİAD heyeti, liderlere yapacağı ziyaretlerde seçimler sonucu temsil yeteneği yüksek bir parlamentonun oluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirecek. Heyet, bu durumun başta ekonomi olmak üzere her alanda Türkiye'nin önünü açacak bir hükümetin kurulması için bir fırsat olarak görülmesini vurgulayacak" denildi.


Erdoğan'ın davetine “hayır" diyen HDP'liler de teşekkür ziyaretleri kapsamında Ankara dışında oldukları için TÜSİAD ile ileri bir tarihte görüşecek. TÜSİAD heyeti, yarın ise AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir görüşme gerçekleştirecek.


#Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği
#Beştepe
#chp
#tüsiad
٪d سنوات قبل