|

Erdoğan hepimizin adayı

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı adayımız Erdoğan’dır. AK Parti dışında başka yerde bulunmam. Önümüzdeki seçimler için aday değilim” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/04/2018 Cuma
Güncelleme: 03:33 - 27/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
​Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu
​Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, aday olmayacağını açıkladı.

Üç hususun net bir şekilde bilinmesi gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, şunları söyledi: “Geçtiğimiz günlerde Abdullah Gül’ün davetiyle görüşmemiz için birçok spekülatif yorum yapıldı. Birlikte çalıştığım cumhurbaşkanı benimle görüşme davetinde bulunduğunda yerine getiririm. Bu tür spekülatif haberlere izin vermem. AK Parti dışında hiçbir siyasi faaliyette bulunmam. Kendi şahsi siyasi geleceğim konusunda iki hususu vurgulayacağım. Önümüzdeki seçimlerde milletvekili adayı değilim. Hiçbir mevki makam beklentim ve talebim yoktur.

YERİM AK PARTİ’DİR

Önümüzdeki dönemde mevki makam beklemeden katkıda bulunacağım. AK Parti dışında herhangi bir siyasal hareket veya siyasal organizasyon içinde bulunmadım, bunu da siyasi ahlakla bağdaştırmam. Eğer böyle bir şey yapacaksam AK Parti kimliğini bırakırım, bu kimliği de bırakmaya niyetim yok. AK Parti’nin aldığı karar benim de kararımdır ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hepimizin adayıdır.”

#Ahmet Davutoğlu
#AK Parti
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
6 yıl önce