|

Erdoğan'ın 2. AB seferi

AK Parti lideri Erdoğan, bugün Portekiz, Finlandiya, Danimarka, İsveç, Fransa, Lüksemburg ve Hollanda'yı kapsayan AB turuna çıkıyor.

Yeni Şafak
01:00 - 25/11/2002 Pazartesi
Güncelleme: 13:27 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
----------------------- spot -------------------------

AK Parti lideri Tayyip Erdoğan, AB üyesi ülkelerin liderlerinin 12 Aralık'ta Kopenhag'da gerçekleştirecekleri zirvede Türkiye'ye müzakere tarihi verilmesini sağlamaya yönelik girişimleri kapsamında, bugünden itibaren sırasıyla Portekiz, Finlandiya, Danimarka, İsveç, Fransa, Lüksemburg ve Hollanda'yı ziyaret edecek.

Bu sabah Portekiz'in Başkenti Lizbon'a giderek Portekiz Başbakanı Jose Durao Barroso ile çalışma toplantısına katılacak olan Erdoğan, buradan Helsinki'ye geçecek ve yarın Finlandiya Başbakanı Paavo Lipponen ile görüşecek. Ardından Kopenhag'a geçerek Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen ile biraraya gelecek olan Erdoğan, aynı gün Stockholm'e hareket edecek ve 27 Kasım Çarşamba günü İsveç Başbakanı Göran Persson ile bir toplantı yapacak. Erdoğan, buradan geçeceği Fransa'da da Cumhurbaşkanı Chırac tarafından kabul edilecek. Aynı gün yurda dönecek olan Erdoğan, 29 Kasım Cuma günü Lüksemburg'a gidecek ve Başbakan Jean Juncker ile görüşecek. Buradan Hollanda'ya geçerek Başbakan Jan Peter Balkenende ile bir araya gelecek olan Erdoğan, Türkiye'ye dönecek.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce