|

Ersoy dualarla anıldı

İstiklal Şairimiz Mehmed Akif Ersoy, vefatının 66. yıldönümünde dualarla yad edildi.

Yeni Şafak
01:00 - 28/12/2002 Cumartesi
Güncelleme: 12:58 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 66. yıldönümünde törenlerle anıldı. Ersoy'un İstiklal Marşı'nı da yazdığı evinde farklı kuruluşların ayrı ayrı anma töreni düzenlemesine tepki gösterildi. Kültür Bakanı Hüseyin Çelik, "Milletin birliği için en fazla çalışan bir insanın bu şekilde ayrı ayrı anılmasını Kültür Bakanı olarak doğru bulmuyorum" dedi.

Taceddin Dergahı'nda bulunan Ersoy'un müze yapılan evinin bahçesindeki anma törenlerinin ilki Mehmet Akif Ersoy Vakfı tarafından gerçekleştirildi. Törene TBMM Başkanı Bülent Arınç, Kültür Bakanı Hüseyin Çelik, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunç Alp Özgen ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Mehmet Akif Ersoy Vakfı Başkanı Mehmet Çiftçigüzeli, öğrenciler arasında yaptırdıkları bir araştırma hakkında bilgi verdi. Çiftçigüzeli, araştırmada Ersoy'u tanıyan öğrencilerin oranın binde 34 olduğunu belirtti. Kültür Bakanı Hüseyin Çelik ise, Ersoy'un, aynı mekanda farklı kuruluşlar tarafından ayrı ayrı anılmasını doğru bulmadığını söyledi. Çelik, Kültür Bakanlığı olarak bundan sonraki anma törenlerinin birlik içinde yapılmasını sağlayacaklarını bildirdi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç da konuşmasında, Milli Şair'i "Tevazu içinde devleşen insan" olarak tanıttı.

Mehmet Akif Ersoy Vakfı tarafından düzenlenen tören son bulurken Türkiye Yazarlar Birliği tarafından organize edilen ikinci anma töreni başladı. İlk törene katılanların bir kısmı mekanı terkederken bir kısmı ikinci töreni de takip etti. Törene Tarım Bakanı Sami Güçlü, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu Başkanı Mehmet Doğan, Mehmet Akif Ersoy'u anma törenlerinin statükonun eline geçirip sığlaştırmak istediğini söyledi. Bu arada Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Edirnekapı şehitliğindeki kabri başında ve Vefa Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törenlerle de rahmet ve dualarla anıldı.

Ersoy için ilk tören Edirnekapı Şehitliğinde düzenlendi. Törene, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İBB Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı A. Ömer Abomar ve ilçe yöneticileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı . Ersoy 1936 yılında vefat ettiği mısır apartmanının önünde de anıldı.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce