|

Faisal devrettirildi

Kombassan'ın sessiz ölüme terkedildiğini belirterek isyan eden Bayram, Faisal Finans'ı da devretmediklerini devrettirildiğini söyledi.

.
00:00 - 17/05/2001 Perşembe
Güncelleme: 12:28 - 22/01/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Faisal devrettirildi
Faisal devrettirildi

Geçen yıl satın aldığı Romanya'daki en büyük rulman fabrikasına basın mensuplarını götüren Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Bayram, Romanya'nın kendilerine çok kolaylık göstermesine rağmen Türkiye'deki monobol sermayenin oralara kadar uzanarak Kombassan'ın Romanya'daki yatırımlarının bile engellenmek istendiğine dikkat çekti. Bayram yaklaşık 5 yıldır Sermaye Piyasası Kurulu SPK tarafından pekçok yatırımlarının sebepsiz olarak engellendiğini vurgulayarak, İzmir Seferihisar'da yaptırdıkları bir termal tesisi için iki yıldır Turizm Bakanlığı'ndan onay çıkmadığını, ayrıca Petlas'a 4 yıldır bir çivi çakamadıklarını ifade ederek, "Niye diyoruz, 'Siz Kombassan'sınız' diyorlar. Faisal Finans'ı devrettiğimiz haberleri çıktı. Biz devretmedik, bize devrettirdiler" şeklinde konuştu.

Yatırım engelleniyor

İlgili kişilere niye Kombassan'ın yatırımlarının engellendiğini sorduğunu söyleyen Bayram, kendisine "Sizi sessiz ölüme terkettik. Sermayeniz artmıyor, yatırım yapamıyorsunuz. Böylece kendi içinizde yavaşça öleceksiniz" denildiğini de öne sürdü. Fabrikanın çeşitli bölümlerini Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harun Adıgüzel'le birlikte gazetecilere gezdiren Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Bayram daha sonra yaptığı basın toplantısında, aldıklarında buranın 36 aydır zarar ettiğini belirtti. "Burası Türkiye'nin Telekom'u gibiydi. 'Satılırsa Romanya'nın namusu gider' deniyordu. Ama ilk 6 ayda, zarar eden bu fabrikayı kâra geçirdik" diyen Bayram, böyle önemli bir fabrikayı Türkiye'de kurmak istediklerini ama başaramadıklarını anlattı.

Geziye katılan milletvekilleri de Kombassan'ın önünün açılması ve yatırımlarına izin çıkması konusunu Bakanlar Kurulu'na götüreceklerini ifade ettiler.


23 yıl önce