Fakir, halıyla başladı genel temizliğe geçti

Şükrullah Dolu
00:0028/08/2008, Perşembe
G: 28/08/2008, Perşembe
Yeni Şafak
Fakir, halıyla başladı   genel temizliğe geçti
Fakir, halıyla başladı genel temizliğe geçti

Alman elektrikli ev aletleri markası Fakir'i Türk tüketicisi ile buluşturan ve üretimini yaptığı halı şampuanı ile kabul gören Saruhan Şirketler Grubu 15 farklı ev tipi temizlik ürününü piyasaya sundu

Alman ev aletleri markası Fakir, dünyada ilk kez ev tipi temizlik ürünleriyle Türkiye'de kimya pazarına da girdi. 1982 yılından bu yana Fakir ev aletlerini Türk tüketicisi ile buluşturan Saruhan Şirketler Grubu, üretimini gerçekleştirdiği Fakir halı şampuanının tüketici tarafından kabul görmesi üze-rine 15 farklı ev tipi temizlik ürünüyle pazara iddialı girme kararı aldı. Şu anda halı şampuanları, yüzey temizlik ürünleri, tekstil temizleyicileri ve el hijyeni kategorilerinde üretim yapan Saruhan Şirketler Grubu, ilerleyen süreçte dünya devi bir ortakla kozmetiğe de girmeyi planlıyor.

FAKİR'İN GÜÇLÜ BİR İMAJI VAR

Saruhan Kimya Grubu Başkanı Fevzi Saruhan, Fakir markalı temizlik ürünlerinin Çorlu'da 60 bini açık, 11 bin metrekare kapalı alanda kurulu Saruhan Kimya Tesisleri'nde üretildiğini söyledi. 1999'da temeli atılan ve sürekli yenilenen fabrikanın Türkiye'nin en modern kimya tesislerinden biri olduğunu ifade eden Saruhan, şimdiye kadar Alley, Nily, Nilco, Micra, Somex ve Nils gibi markalarla endüstriyel ve ev tipi temizlik malzemesi ürettiklerini hatırlatarak Fakir markalı ürün üretme gerekçelerini anlattı. Saruhan, “Fakir ile 25 yılı aşan işbirliğimiz ve ürünlerimizin Alman Fakir standartlarını karşılaması nedeni ile ürünlerimize 'Fakir' markasını verdik. Şarjlı el süpürgesinde adet bazında yüzde 35, ciro bazında yüzde 42 ile Türkiye'de pazar lideri. Fakir'in çok güçlü bir imajı var. Tüketicideki bu olumlu imajı Fakir markalı temizlik ürünlerinde de kullanmaya karar verdik”dedi.


'Lejyonersavar'la sağlıklı serinlik


Klimaların zamanla toz ve bakteri nedeniyle lejyoner hastalığına neden olduğunu belirten Fevzi Saruhan, Fakir Climax klima temzileyicisinin bir 'lejyonersavar'olduğunu söyledi.


Gıda hijyeni ürünlerinde uzmanlaştıklarına dikkat çeken Fevzi Saruhan, yeni ürettikleri 'Fakir Climax' ile klima temizliğinde yeni bir dönemi başlattıklarını kaydetti. Yılda 1 milyon klimanın satıldığını, ancak temizliği yapılmadığı için klimaların özellikle boğaz enfeksiyonuna ve çeşitli akciğer rahatsızlıklarına sebep olduğu bilgisini veren Fevzi Saruhan,

“Düzenli olarak 'Fakir Climax' ile temizlenen klimalar, hem sağlıklı serinletir hem de verimli çalışır” şeklinde konuştu. Temelleri Wilhelm Kicherer tarafından 1933 yılında atılan Alman ev aletleri markası Fakir'in, önümüzdeki süreçte bir dünya devi ile kozmetikte işbirliğine girmeyi planladığı öğrenildi.