|

Fatih Camii’nde provokasyon

Fatih Camii İmamı Galip Usta ve cemaatten bir kişi, dün akşam cami içinde bıçaklanarak ağır yaralandı. Saldırgan Ö.S, olaydan önce “Putları camiden çıkartın.” diye bağırdı. 30 Aralık 2023’te Anıtkabir’de “Kahrolsun Cumhuriyet” sloganı atılmış, 1 Ocak’ta da bir vatandaş Filistin mitingine giderken elinde Kelime-i Tevhid bayrağı taşıdığı için darp edilmişti.

Yusuf Özdemir
04:00 - 9/01/2024 Tuesday
Güncelleme: 01:25 - 9/01/2024 Tuesday
Yeni Şafak
İmam Galip Usta.
İmam Galip Usta.

Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan bir vatandaşın yumruklu sadırıya uğramasının yankıları sürerken dün de Fatih Camii’nde imama bıçaklı saldırı yaşandı. Fatih Camii İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişi, namazdan sonra bir şüpheli tarafından bıçakla yaralandı.

GÖĞÜS ÜSTÜNDEN BIÇAKLADI

Fatih Camii’nde dün akşam saatlerinde taşkınlık yapan şüpheli Ö.S.’nin cami içerisinde “Allahuekber, putları camiden çıkartın” dediği öğrenildi. Bunun üzerine Ö.S. özel güvenlik görevlileri tarafından camiden çıkarıldı. Namazın ardından imam odasına giren ve Usta ile konuşmak istediğini belirttikten sonra zanlı, imam ile araya girmeye çalışan cami cemaatinden B.E’yi bıçakla yaraladı. İmam Usta göğüs üstünden, B.E. ise sağ koltuk altından yaralandı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan iki kişi hastanede tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Şüpheli Ö.S. ise gözaltına alındı.

Son dönemde artan provokasyonlar dikkat çekiyor. Yeni yılın ilk gününde şehitler ve Gazze için düzenlenen miting dönüşü Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan bir vatandaş yumruklu sadırıya uğramış, ardından da Anıtkabir’de daha önce ‘Kahrolsun Cumhuriyet’ sloganları attığı ortaya çıkan bir kişinin görüntüleri yayınlanmıştı.



#Fatih Camii
#Saldırı
#Galip Usta
4 months ago