|

FBI Başkanı Mueller El Kaide için geliyor

FBI Başkanı Mueller, 'El Kaide ile mücadele' konusunda görüşmelerde bulunmak üzere Ankara'ya geliyor. Mueller, Emniyet, MİT ve İçişleri Bakanlığı'nda üst düzey temaslar yapacak

Yeni Şafak
01:00 - 8/12/2005 Perşembe
Güncelleme: 12:38 - 13/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

----------------------- Haberler başlangıç---------------------------

ABD'nin iç istihbarat örgütü FBI Başkanı Robert Mueller, 'terörle mücadele' ağırlıklı bir dizi ziyaret için Ankara'ya geliyor. Mueller, MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı üst düzey yetkilileriyle biraraya gelecek.

Bölge gezisi kapsamında bu gece Ankara'ya gelecek Mueller, yarın MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı üst düzey yetkilileriyle yapacağı görüşmeler sırasında El Kaide gibi iki ülkeyi ilgilendiren konular ile istihbarat alanındaki işbirliği ele alacak. Mueller, yarın öğleden sonra ABD'ye dönmek üzere Ankara'dan ayrılacak. İlk gün Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner ve yardımcılarının yanısıra İstihbarat, Mali Suçlar, Kaçakçılık ve Organize Suçlar daire başkanları ile görüşmelerde bulunacak Mueller, ikinci gün Milli İstihbarat Teşkilatı'nı ziyaret edecek ve müsteşar yardımcısı ile görüşecek. Mueller'in gündeminde, El Kaide'nin yanısıra, diğer terör örgütlerinin para trafiği, kaçakçılık ve istihbarat alışverişinin geliştirilmesi konularını ele alması bekleniyor.

PKK DOSYASI VERİLECEK

FBI Başkanı Mueller'e de Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı PKK dosyası sunulacak. Emniyet'teki toplantıda el-Kaide ve PKK terörünün yanı sıra, insan kaçakçılığı ile ilgili dosyalar da paylaşılacak. FBI ve Emniyet Genel Müdürlüğü insan kaçakçılığı dosyalarının yanı sıra mülteciler sorununu da müzakere edecekler. İnsan kaçakçılığı ile mülteciler sorunu aynı sorunun farklı cepheleri olarak değerlendiriliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki toplantının ardından FBI Başkanı Mueller'e Polisevi'nde öğle yemeği verilecek.

Daha önce de FBI Başkanı olarak bir kez Ankara'ya gelen Mueller, Türkiye'den ayrıldıktan sonra Orta Doğu ülkelerindeki turuna devam edecek.

  • ALİ SALİ-EVİN GÖKTAŞ/ANKARA ----------------------- Haberler son--------------------------


  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce