|

Fidye için öldürdüler

‘Bakır Kralı’ olarak bilinen işadamı Cüneyt Ali Turgut’un 5 milyon avro fidye için kaçırılan babası Mehmet Turgut ölü bulundu. Turgut’u döverek öldürdüğü öne sürülen 15 şüpheli, 5 ayrı ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalandı.

Yeni Şafak
04:00 - 17/07/2015 Cuma
Güncelleme: 21:10 - 16/07/2015 Perşembe
Diğer

İstanbul'da ailesinden 5 milyon avro fidye istenen saat devi Dost Saat'in kurucusu Mehmet Turgut dövülerek öldürüldü. 'Bakır Kralı' olarak bilinen ünlü iş adamı Cüneyt Ali Turgut'un babası Mehmet Turgut, 26 Haziran 2015 günü eve dönmedi. Telefonunun da kapalı olması üzerine paniğe kapılan ailesi hemen polise başvurdu. Bu esnada aileye bir telefon geldi.


İŞ ÇIKIŞI KAÇIRILDI

Arayan kişi Mehmet Turgut'u 5 milyon avro için kaçırdıklarını daha sonra yine temas kuracaklarını söyleyerek telefonu kapattı. Polis, Turgut'un cep telefonunun son olarak Zeytinburnu Kazlıçeşme civarında sinyal verdiğini belirledi. Buradaki güvenlik kameraları toplandı. Ulaşılan güvenlik kamera görüntülerinde, iş adamının Zeytinburnu Marmaray Kazlıçeşme İstasyonu'nun yanında otomobiline binmek üzereyken yanına yaklaşan kişilerce kaçırıldığı belirlendi.


ŞOFÖRÜ DE GÖZALTINDA

Polis, Turgut'un 12 yılık makam şoförünün, fidye isteyen zanlılarla iletişim halinde olduğunu tespit etti. Makam şoförü ile ailenin özel işlerinde çalışan diğer şoför gözaltına alındı. Görüntülerden kaçıran kişilerin kimlik bilgilerine ulaştı.


Teknik takibin ardından İstanbul, Ankara, Sakarya, Kırklareli ve Van'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ifadesi doğrultusunda Turgut'un cesedi, Pendik'e bağlı Ballıca köyü mevkisinde toprağa gömülü bulundu. Turgut'un, kaçırıldıktan iki gün sonra fidye görüşmeleri sırasında dövülerek öldürüldüğü belirlendi.



Eski vekil yeğeni de var

Gözaltına alınan isimler arasında eski bir milletvekilinin yeğeni olan Rızgin B. dikkat çekti. Rizgin B.'nin şebekenin Van'daki kolunu yönettiği öğrenildi. Bu kişilerin uyuşturucu suçundan çok sayıda sabıkaları bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alnan Fatih Ç., ile Serkan D.'nin yaklaşık 10 yıldır ailenin yanında özel şoför olarak çalıştığı belirlendi. Sorguları süren şüpheliler, iş adamının ağzını fazla bağladıkları için nefessiz kaldığını, bu yüzden 'yanlışlıkla' öldüğünü iddia ettiler.




#İstanbul
#Cüneyt Ali Turgut
#Mehmet Turgut
9 yıl önce