Fırat'ın doğusuna düzenlenecek operasyon Sincar'ı da kapsayabilir

Sertaç Aksan
16:00, 12/12/2018, ÇarşambaG: Güncelleme: 16:06, 12/12/2018, Çarşamba
Yeni Şafak
Fırat'ın doğusuna düzenlenecek operasyon Sincar'ı da kapsayabilir
TSK unsurlarının obüs atışları ve tanklarla kademeli bir harekat gerçekleştirmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Fırat'ın doğusuna operasyon birkaç gün içinde başlayacak" açıklaması gözleri yeniden bölgeye çevirdi. Terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, operasyonun yaklaşık 20 bin kimlometrekarelik bir alanı kapsayacağını söyleyerek, "Bu kez Irak'ın batısındaki Sincar da operasyona dahil olabilir" dedi. "ABD askeriyle Türk askeri karşı karşıya gelir mi?" sorusunu da yanıtlayan Ağar, "Bu noktada bir risk varsa, ABD askeri için riskin daha büyük olduğunu söyleyebilirim" yanıtını verdi.

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik uzun süredir izlediği çizgi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Birkaç gün içinde operasyon başlayacak. Hedefimiz ABD askerleri değil, terör mensupları" açıklamasıyla sürecin sahada da önemli yansımaları olacağını gösterdi.

Erdoğan'ın açıklamalarının Türkiye'nin iradesini göstermesi açısından son derece önemli olduğuna dikkati çeken Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, olası bir operasyona yönelik beklentilerini yenisafak.com'a anlattı.

"Kademli bir operasyon olacak"

  • Operasyonun değişik noktalarda, değişik hedefler üzerinden ilerlemesini beklendiğini anlatan Ağar, "Kademeli bir şekilde icra edilecek bir operasyon bizleri bekliyor. 550 kilometrekarelik sınır boyunca, 40 kilometrekare derinlikte ilerleyecek bir süreçten bahsediyoruz. Bu, TSK'nın en az 20 bin kilometrekare alanı kapsayacak bir operasyon yapması anlamına geliyor" şeklinde konuştu.

Ağar ayrıca, operasyonun Irak'ın batısındaki Sincar bölgesini ve buradaki terör unsurlarını da kapsaması beklentisinde olduğuna dikkati çekti.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/12/12/04/01/resized_3372e-bb7e6e83abdullahagar.jpg

Türk askeriyle ABD askeri karşılaşırsa ne olur?

Terör ve Güvenlik Uzmanı Ağar, "Türk askeriyle ABD askeri operasyon kapsamında karşı karşıya gelirse ne olur?" sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Böyle bir karşılaşma riski var mı? Evet var. Ancak bu risk Türk askeri için ne kadar büyükse, ABD askeri için çok daha büyük. ABD, bölgede teröristlerle birlikte yol alarak çok büyük bir hata yaptı.

ABD'nin bölgede menfaat hesapları var, Türkiye'nin ise beka hesabı var. Ortaya konan iradeye ve kararlılığa bu gözle de bakmak lazım."

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026