|

Fırsat bulsalar yine yaparlar

Cuntacıların 57 yıl önce idam ettiği eski Başbakan Adnan Menderes, çalışma arkadaşları Dışişleri Bakanı Fatih Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan, 57’nci ölüm yıl dönümü nedeniyle kabirleri başında dualarla anıldı.

Ayşe Mine Alioğlu
04:00 - 17/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:59 - 17/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Menderes’in gelini Ümran Menderes, Bakan Soylu ve Vali Şahin demokrasi şehitlerinin kabirlerine karanfil bıraktı.
Menderes’in gelini Ümran Menderes, Bakan Soylu ve Vali Şahin demokrasi şehitlerinin kabirlerine karanfil bıraktı.

Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Vasip Şahin, Menderes'in gelini Ümran Menderes, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BURADA 3 ASLAN YATIYOR

Mezarların başında İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, şehitler için dua okudu. Menderes ve arkadaşlarının bu ülke için demokrasiden başka bir şey istemediğini belirten Soylu, "Arkamda yatan 3 aslan, birer bedeldir, birer mücadeledir. Art niyetli hesaplara karşı, bu millete çektirilmiş acılardır, dökülmüş gözyaşlarıdır” dedi.

SINIR DIŞINDA BİR KURGU

ABD'nin gizli 12 Eylül belgelerinin yeni yayınlandığını söyleyen Soylu, “Üzerinden yıllar geçti, hala uğraşıyorlar. 15 Temmuz’da denediler. Fırsat bulsalar yine yapacaklar. O açıklanan belgelerden, bizim burada söylediklerimizden asla utanmayacaklar” şeklinde konuştu.

Şehitlerin hizmetleri unutulmasın

Anma töreninde Menderes’in gelini Ümran Menderes, “Demokrasi şehitlerimizin hizmetleri unutulmamalı. Gayri resmi kararalarla idam edildiler. Demokrasi diyoruz, kanun diyoruz hangi adalet bu idamları haklılaştırabilir ki? Dış güçler bizim ilerlememizi istemiyorlar. 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımızın onurlu duruşu ile oyunlarını bozduk. Artık birlik olma zamanı. Yok edilen 15 Temmuz şehitlerimiz vatanımız için canlarını verdiler. Her zamankinden daha güçlü ve birlik olarak birbirimize kenetlenme zamanı” dedi.


#Adnan Menderes
#Süleyman Soylu
#Ankara
6 yıl önce