|

Furkan Vakfı'na operasyon: Alparslan Kuytul gözaltına alındı

Adana, Niğde ve Elazığ'da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda vakfın kurucusu Alparslan Kuytul'un da aralarında bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
08:45 - 30/01/2018 Tuesday
Güncelleme: 13:23 - 30/01/2018 Tuesday
Furkan Vakfı kurucusu Alpaslan Kuytul yapılan operasyonla gözaltına alındı.
Furkan Vakfı kurucusu Alpaslan Kuytul yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, "kamu düzenini bozmaya karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü" iddiasıyla Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma başlatıldı.

Eş zamanlı operasyon

Operasyonda vakfın Adana'daki genel merkezinin de aralarında bulunduğu 33 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Arama yapılan yerler arasında vakfın Adana'daki 4, Elazığ'daki bir temsilciliğinin yanı sıra yöneticilerin evleri de bulunuyor.

Merkez Seyhan ilçesi Abidinpaşa Caddesi'nde bulunan vakfın genel merkezindeki ve diğer adreslerdeki aramaya çok sayıda özel harekat polisi katıldı.

Alparslan Kuytul gözaltına alındı

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı operasyon sırasında ekipler, caddede zırhlı araç ve uzun namlulu silahlarla bekledi.

Operasyon kapsamında aralarında Vakıf Başkanı Alparslan Kuytul'un da yer aldığı 21 vakıf yöneticisi ve üyesinin gözaltına alındığı, çok sayıda doküman ve dijital materyale el konulduğu, belirlenen adreslerde aramaların devam ettiği öğrenildi.

Sosyal medyadan Afrin harekatına karşı mesajlar yayınlamıştı

Vakfın genel merkezi, yöneticilerin evleri ve vakfa bağlı kuruluşlarda polislerin araması devam ediyor. Vakfın ve Kuytul'un sosyal medya hesabından bir süredir Türkiye'nin Afrin'e yapmış olduğu "Zeytin Dalı Harekatı'na karşı çıktığı görülmüştü.

Valilikten açıklama

Adana Valiliğinden yapılan açıklamada, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına ve vakıf yöneticileri ile vakıfla irtibatı tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendiği hatırlatılarak, "Şüphelilerin gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla ilimiz genelinde park, bahçe, genel yollar, kamu binaları ve sivil toplum kuruluşları önleri, umuma açık ve kapalı alanlarda umuma açık veya kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, açlık grevi, imza stantları, çadır kurma, oturma eylemi ve bu gibi tüm faaliyetler yasaklanmıştır" ifadesi kullanıldı.

#Furkan Vakfı
#Afrin
#Türkiye
#Adana
#Alparslan Kuytul
6 years ago