|

Furkan Vakıfı'ndan çıkan para polisi de şok etti

Adana’da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na yapılan operasyonda Alparslan Kuytul dahil 21 kişi gözaltına alınmıştı. Polisin aramasında vakfın kasasında yaklaşık 350 bin lira para çıktığı ileri sürüldü.

Yeni Şafak
14:58 - 30/01/2018 Salı
Güncelleme: 15:05 - 30/01/2018 Salı
IHA
Polisin şafak baskını ile gözaltına alınan Alparslan Kuytul
Polisin şafak baskını ile gözaltına alınan Alparslan Kuytul

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla şafak vakti merkezi Adana’da bulunan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na Adana, Niğde ve Elazığ’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Vakfın binaları aranırken, vakfın kurucusu Alparslan Kuytul, vakfın hocaları ve mütevelli heyetinden oluşan 21 kişi gözaltına alındı.

Kasadan 350 bin lira çıktı

Zanlılar emniyete götürülüp sorguya alındı. Polis vakfın Abidinpaşa Caddesi’ndeki genel merkezinde ise aramalarına devam ediyor. Bu yapılan aramalarda polisi bile şoke eden olay yaşandığı öne sürüldü. Yapılan aramalarda sistem odası denilen ve bilgisayarlar ile kasaların bulunduğu oda da yaklaşık 350 bin lira para ele geçirildiği iddia edildi.

Polis bu paralara el koyarak emniyete götürdü.

Vakıf genel merkezinde polisin incelemesi sürüyor. Polis ekipleri vakıf binası önünde güvenlik önlemi aldı. Bazı vakıf üyeleri de bekleyişlerini sürdürüyor.
#Furkan Vakfı
#Alparslan Kuytul
6 yıl önce