|

Gece kulübüne cevap veremedi: İstanbul Barosu’nun pişkinliği pes dedirtti

Avukatların parasıyla sosyal tesis yapılması için 6 milyon dolara satın alınan yeri gece kulübü yapan İstanbul Barosu'nun pişkinliği pes dedirtti. Baro, söz konusu taşınmazın kim tarafından ve ne amaçla kullanıldığını soran Türkiye Barolar Birliği'ne (TBB) cevap vermedi ve söz konusu yazıyı iade etti. TBB de bunun üzerine ikinci kez yazı yazdı. TBB, amacı dışında kullanılan tesis ile ilgili protokolü iptal edebilir.

Osman Özgan
02:22 - 30/08/2020 Pazar
Güncelleme: 10:57 - 30/08/2020 Pazar
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

TBB, İstanbul Barosu'nun talebi üzerine, avukatların sosyal tesis olarak kullanabileceği Beşiktaş Balmumcu'daki binayı 2012'de 6 milyon dolara satın aldı. TBB ile İstanbul Barosu arasında 25 Ocak 2013 tarihinde imzalanan protokol uyarınca da söz konusu yer İstanbul Barosu'nun kullanımına tahsis edildi. Ancak İstanbul Barosu'nun, yapılan protokole de aykırı olarak, üye avukatlara sosyal tesis yapılacak yeri bir gece kulübüne kiraya verdiği ortaya çıkmıştı.

TBB "GECE KULÜBÜNÜ" SORDU

İlk Yeni Şafak'ın gündeme getirdiği skandalın ardından TBB, konuyu 10 Ağustos'ta İstanbul Barosu'na resmi yazıyla sordu. TBB Saymanlığı tarafından gönderilen yazıda, sosyal tesis olarak kullanılması için alınan binanın gece kulübü olarak işletmeciye kiraya verilmesi iddialarına yanıt verilmesi istenildi. Yazıda, satın alınan yerin amacı dışında kullanılamayacağı belirtilirken, "Taşınmaz, kim tarafından ve ne amaçla kullanılıyor" diye soruldu.

CEVAP VERMEDİ, İKİNCİ KEZ SORULDU

TBB'nin yazısıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı. İstanbul Barosu, söz konusu soruların hiçbirine cevap veremedi. Baro, TBB Saymanlığı'nın gönderdiği resmi yazıyı iade etti. Bunun üzerine TBB de İstanbul Barosu'na aynı soruları içeren ikinci bir yazı yazdı.

TBB PROTOKOLÜ İPTAL EDEBİLİR

İstanbul Barosu'nun bu sefer de cevap vermezse TBB Yönetim Kurulu'nun harekete geçebileceği ifade ediliyor. TBB'nin Yönetim Kurulu kararıyla amacı dışında kullanılan tesise ilişkin protokolü iptal edebileceği belirtiliyor. Bu durumda söz konusu taşınmaz tekrar TBB'ye geçebilecek. Bu arada, İstanbul Barosu'nun söz konusu olayla ilgili üye avukatların verdiği dilekçeleri de yanıtsız bıraktığı öğrenildi.

FARKLI KONSEPTLER VAR AMA GECE KULÜBÜ DEĞİL!

  • TBB'nin sorularına cevap vermeyen İstanbul Barosu, Yeni Şafak'ın 8 Ağustos tarihli haberinin ardından bir açıklama yapmıştı. Baro, işletmede farklı konseptlerde alanların oluşturulduğu ancak gece kulübü tarzı bir oluşumun mevcut olmadığı iddia etmişti. Söz konusu yeri aylık sadece 25 bin liraya kiraya verdiklerini açıklayan Baro ayrıca, açıklamada "sosyal tesis" olarak bahsettiği yerin sadece üst katının avukatlara tahsis edileceğini belirtmesi de dikkat çekici bulunmuştu.
  • Öte yandan, alkollü içki ruhsatı olmadığı tespit edilen söz konusu yerin faaliyeti geçtiğimiz günlerde durduruldu.
#İstanbul Barosu
#Gece kulübü
#Protokol
4 yıl önce