|

Geleceğe yön vermek teknolojiyle mümkün

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’ İstanbul’da başladı. Zirvede konuşan Avrasya Üniversiteler Birliği Genel Başkanı Mustafa Aydın, bağımsızlığı sağlam temeller üzerine oturtmak için tüm alanlarda yerli teknolojiler geliştirmek gerektiğini belirterek, “Teknolojinin her alanında kendine yeten ülkeler geleceği şekillendiriyorlar” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 28/02/2019 Perşembe
Güncelleme: 00:30 - 28/02/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Zirvenin açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın, DEİK Başkanı Nail Olpak, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati ve Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış katıldı.
Zirvenin açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın, DEİK Başkanı Nail Olpak, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati ve Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış katıldı.

Avrasya Üniversiteler Birliği'nin (EURAS) desteği ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) katkılarıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Avrasya Yükseköğretim Zirvesi" (EURIE) başladı. ABD, Azerbaycan, Almanya, Fransa, Kanada, Çin, İngiltere, İran, Hollanda, Belçika, İtalya, İspanya, Tunus, Fas, Rusya, Malezya, Meksika gibi ülkelerden katılan üst düzey yöneticiler ve akademisyenler, etkinlik boyunca düzenlenecek olan 50'den fazla panel, seminer ve sempozyumda yükseköğretimde yeni trendler, yapay zeka teknolojileri, Endüstri 4.0, STEM eğitimi, akıllı diplomalar, eğitimde yükselen ülkeler ve yükselen değer Türkiye gibi konuları ele alacak.

BAĞIMSIZLIK ÇOK ÖNEMLİ

Zirvenin açılışında konuşan Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın, eğitime yön veren kurumların yapacakları iş birliklerinin, yükseköğretimin ivme kazanması için son derece önemli olduğunu ifade etti. Aydın, yapay zeka çalışmalarının, toplumların gerçek anlamda egemen ve bağımsız olmaları için temel bir şart olarak ortaya çıktığının altını çizerek, şöyle devam etti: "Teknolojik bağımsızlık bu sebeple günümüzde çok önemli bir yere sahip. Teknolojiyi sadece kullanan değil tasarlayan, geliştiren ve üreten yeni nesilleri yetiştirmemizi zorunluk kılan bir gereklilik. Günümüz dünyasında bağımsızlığı sağlam temeller üzerine oturtmak için tüm alanlarda yerli teknolojiler geliştirmek gerekiyor. Savunma sanayisinde olduğu gibi her alanda kendine yeten teknolojiyi tasarlayan, geliştiren, üreten ve ihraç eden ülkeler ileri teknolojilere sahip olarak geleceği şekillendiriyorlar.”

ÜNİVERSİTELER LOKOMOTİF GÖREVİ GÖRÜYOR

  • Zirvede konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yükseköğretim kurumlarının, ülkelerin bugünlerden geleceğe yürüyüşünde çok hayati roller oynadığının inkar edilemez bir gerçek olduğuna işaret ederek, “Bir ülkenin zamanın hızına yenik düşmemesi için üniversitelerinin geleceğe bakan, yarının ihtiyaçlarını değerlendirebilen dinamik bir yapı içinde olması gerekir. Çünkü üniversiteler toplumların gelişimi için lokomotif görevi görür, toplumu yeniliklere hazırlayarak öncülük ederler” diye konuştu. Kasapoğlu, Türkiye’nin yükseköğretim alanında uluslararası bir cazibe merkezi haline getirmek için gereken her adımı atmakta kararlı olduklarını belirtti.
#Avrasya Yükseköğretim Zirvesi
#Mustafa Aydın
#Mehmet Muharrem Kasapoğlu
#EURAS
#DEİK
5 yıl önce