|

Genç Emir''e genç büyükelçi

Londra''da güleryüzlülüğüyle tanınan Başkonsolos Ahmet Demirok, Emir Şeyh Hamad Bin Halife''nin oğlu Şeyh Temim''e görevini devrettiği Katar''a büyükelçi olarak atandı

Aynur Ekiz
00:00 - 29/06/2013 Cumartesi
Güncelleme: 21:45 - 28/06/2013 Cuma
Yeni Şafak
Genç Emir''e genç büyükelçi
Genç Emir''e genç büyükelçi

Dışişleri Bakanlığı''nda hazırlanan yeni kararname ile Katar Büyükelçiliği''ne atanan Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok, Londra''da insanlara gösterdiği güler yüzü Doha''ya taşıyacak. 1970 doğumlu Demirok, yeni kararnamenin de en genç ismi oldu. İnsanlara hizmet ederken büyük bir mutluluk yaşadığını kaydeden Demirok, ''Bu güler yüz de bunun bir göstergesidir. İnşallah orada da güler yüzümüzle hizmetlerimiz devam edecek'' dedi.

DAVUTOĞLU BİZZAT ARADI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu''nun bizzat arayarak yeni görevini tebliğ ettiğini belirten Büyükelçi Demirok, ''Sayın Bakanımız insani yanı güçlü bir insan. Bizzat kendisi arayarak görev yerlerimizi tebliğ etti. Ben sayın Bakanın Londra''ya gelmeden önce danışmanıydım. Aynı zamanda hemşehrim. Teveccühlerine layık olacağımı söyledim'' diye diyalogu anlattı.

İYİ BİR MİRAS ALIYORUM

İlk defa misyon şefi olarak Londra''da görev yaptığını belirten Demirok, ''Katar eski bir Osmanlı coğrafyası ve bizim kültürümüze yakın olan bir ülke. Siyasi açıdan baktığımız zaman da Türkiye-Katar ilişkileri son dönemde oldukça gelişmiş durumda. O açıdan iyi bir miras devraldığımı düşünüyorum'' dedi. ''Genç Emir''e genç büyükelçi'' diye espri yapan Demirok, ''Coğrafyamızın huzuru açısından iyi çalışmalara imza atacağız'' dedi.


11 yıl önce