|

Gençler kendi İHA’sını yapacak

Bakanlığa bağlı 287 gençlik merkezinin 2 milyondan fazla üyesi var. İkinci 100 günlük eylem planı kapsamında 30 yeni gençlik merkezi daha açılacak. ‘Spor Türkiye Projesi’ ile geleceğin potansiyel elit sporcu havuzu oluşturulacak, 10 spor lisesi kurulacak. Yerli ve milli projelerin geliştirileceği ‘dene-yap atölyeleri’nde ise ‘robotik ve kodlama’, ‘arduino ve elektrik’, ‘nesnelerin interneti’, ‘enerji teknolojileri’, ‘üretim ve tasarım’, ‘İHA’, ‘siber güvenlik’, ‘matematik ve fizik’ alanında eğitimler verilecek.

Yasemin Asan
04:00 - 31/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 08:53 - 31/12/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Mehmet Muharrem Kasapoğlu
Mehmet Muharrem Kasapoğlu

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bakanlığın çalışmalarını Yeni Şafak Ankara Haber Müdürü Hüseyin Likoğlu ve muhabirimiz Yasemin Asan’a anlattı. 287 gençlik merkezinde 2 milyon 30 bin 230 kayıtlı genç üye bulunduğunu belirten Kasapoğlu, ‘Sen Varsın’ temasından yola çıkarak toplumun her kesiminden gençlerle irtibat halinde olduklarını söyledi: “Onların mutlu ve güçlü bireyler olmaları için çalışıyoruz. Türkiye’nin gençleri, bu merkezlerimizde buluşuyor. Aklınıza gelen her sahada gençlerimizin hizmetindeyiz.”

30 YENİ MERKEZ DAHA

İkinci 100 günlük eylem planı kapsamında 30 yeni gençlik merkezinin daha açılacağını belirten Kasapoğlu, “YÖK ile işbirliği yaparak 10 üniversite ve 20 ortaöğretim kurumunda 30 merkez daha açılacak” dedi. Tematik gençlik merkezlerinin açılması için çalışmaların sürdüğünü, inovasyon, edebiyat, medya ve hukuk temalı merkezler kurulacağını söyleyen Kasapoğlu, “Bu merkezlerde AR-GE Elektik-Elektronik, Mekanik, Üretim, Endüstriyel Tasarım, İnovasyon, Ses-Kayıt, Çekim, Astronomi ve Uzay Bilimleri ile Girişimcilik atölyeleri ve Kitap Kafe oluşturulacak” diye konuştu.


TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ

Bakan Kasapoğlu, Sana ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı ile gerçekleştirilecek “Dene-Yap Atölyeleri” hakkında da şu bilgileri verdi: “Bilim-teknoloji-elektronik-matematik eğitim modeli çerçevesinde, 'robotik ve kodlama', 'arduino ve elektrik', 'nesnelerin interneti', 'enerji teknolojileri', 'üretim ve tasarım', 'kendi İHA'nı tasarla', 'matematik ve fizik', 'siber güvenlik' eğitimleri verilecek. Bu proje 81 ilde 100 gençlik merkezinde uygulanacak ve 20 bin genci kapsayacak. Milli ve yerli projelerin geliştirilmesini amaçlıyoruz. Gençlerimiz bu atölyelerde ortaya koyacağı projelerle ülkemizin geleceğini inşa edecek.”

ELİT SPORCU HAVUZU

Bilimsel veriler üzerinden çocukları spora yönlendirmek ve spor kültürünü yaygınlaştırmak için ‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’ni hayata geçirdiklerini anlatan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Şu ana kadar ön testleri yapılan 1 milyon öğrencimiz farklı spor branşlarına yönlendirildi. Hedefimiz 2019'da 2,5 milyon öğrencimizin bundan faydalanması” dedi. 'Spor Türkiye Projesi' hakkında da bilgi veren Kasapoğlu şunları söyledi: “Türk sporunda sürdürülebilir bir sistem oluşturmayı hedefliyoruz. İleriki aşamalarda geleceğin potansiyel elit sporcu havuzu oluşturulacak.”

10 SPOR LİSESİ KURULACAK

Milli Eğitim Bakanlığı özel eğitim okullarında görevli beden eğitimi öğretmenlerine “engelli sporları eğitim seti” dağıtılacağını ifade eden Dr. Kasapoğlu, “Ayrıca, bakanlığımız bünyesinde çalışan bin antrenörün okullarda görevlendirilmesini sağlayacağız. 10 spor lisesi kurulması için altyapı çalışmaları tamamlanma aşamasında. Milli Eğitim Bakanlığımız ile gerçekleştireceğimiz koordineli çalışmayla 100 okul spor kulübü açılmasını sağlayacağız” dedi. Çok fonksiyonel olmayan statları liseye çevireceklerini söyleyen Kasapoğlu, “Stat ile okul içe içe olacak. Öğrenciler hem stattan faydalanacak, hem de stat okul olarak kullanılacak” şeklinde konuştu.

  • Yurtların içeriği zenginleşiyor
  • Gençler için yurtların ikinci bir üniversite olması yönünde içeriğini zenginleştireceklerini ifade eden Kasapoğlu, “Sadece barınma ve yemekle kalmayacağız, gençlerin gönüllerini de doyurmak istiyoruz. Bir öğrenci üniversite okurken, kaldığı yurtta da ikinci üniversitesini okuyacak” dedi. Yurtdışındaki gençlere yönelik çalışmalarının da olduğunu belirten Kasapoğlu, “Türkiye’de okuyup mezun olan öğrenciler var. Yurt dışındaki gençlerle bir araya geleceğiz. Yurt dışında Gençlik ve Spor Müşavirlerimiz olacak. Başta Almanya olmak üzere Türklerin yaşadığı yerlere gençlik merkezleri kuracağız” diye konuştu.


#Gençlik ve Spor Bakanlığı
#Mehmet Muharrem Kasapoülu
#Gençler
#İHA
#AR-GE
#İnovasyon
#Spor Lisesi
#Yurt
5 yıl önce