|

Gerekçe Balyoz

İstanbul Emniyeti, 1758 sayfalık fezlekede FETÖ/PDY’yi ‘cebir ve şiddet kullanmaya elverişli’ olarak tanımladı. Buna emsal olarak ise Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin ‘Balyoz’ kararını gösterdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/02/2015 Pazar
Güncelleme: 20:22 - 21/02/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nin hazırladığı Selam fezlekesinde şaşırtan bir ayrıntı yeraldı. Aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, kabine üyeleri, eski MİT Müsteşarı Fidan, siyasetçiler, STK temsilcileri ve gazetecilerin bulunduğu binlerce ismin uydurma Selam örgütü bahanesiyle dinlendiği kumpası inceleyen İstanbul Terör Şube polisleri, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na 1758 sayfalık ek fezleke gönderdi. Selam kumpasının tüm ayrıntılarıyla anlatıldığı ve örgütsel hiyerarşinin tüm kodlarının ortaya döküldüğü fezlekede, ‘Fethullah Terör Örgütü (FETÖ)/Paralel Devlet Yapılanması(PDY)’ olarak tarif edilen terör örgütünün ‘cebir ve şiddete elverişli olduğu’ kaydedildi. 


TSK’DAKİNE BENZİYOR

Polis, ‘cebir ve şiddete elverişlilik’ iddiasına emsal olarak ise bir dönem paralel yapının kontrolü altında olduğu iddia edilen Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin ünlü ‘Balyoz’ kararını gösterdi. Fezlekede şu ifadeler yeraldı: “Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin kararı incelendiği zaman cebir/şiddet unsurlarının hasıl olduğu da anlaşılmaktadır. Bu kararda her ne kadar silahlı kuvvetlerin hiyerarşik yapısından bahsedilmekte ise de adı geçen şüphelilerin emniyet teşkilatının yasal hiyerarşik yapısını kendi örgütsel amaçları doğrultusunda örgütsel hiyerarşiye dönüştürdükleri ve bu hiyerarşik sistemi kendi ideolojik yapısına ve güdümüne uygun şekilde kadrolaşarak sabote ettikleri görülmüştür.” 

#istanbul emniyet
#balyoz
#paralel
9 yıl önce