|

Go-Kart faciasında ölümden dönen kız konuştu

Go-kart faciasında ağır yaralanan Havvanur Yalçın, olaydan 20 gün sonra ifade verdi. Ölümden döndüğü o anları anlatan Yalçın, "Nefes alamadığımdan suni teneffüs yapıldığını ve arabaya bindirildiğimi hatırlıyorum. Bu esnada bilincim açık, gözlerim kapalıydı" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
11:05 - 30/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:12 - 30/05/2018 Çarşamba
Diğer
İstanbul'da yaşanan olayda boynundaki şal go-kart aracına dolanan genç kız ölümden dönmüştü.
İstanbul'da yaşanan olayda boynundaki şal go-kart aracına dolanan genç kız ölümden dönmüştü.

Go-kart faciasında ağır yaralanan Havvanur Yalçın, olaydan 20 gün sonra ifade verdi, ölümden döndüğü kazanın ayrıntıları anlattı. Yalçın, işletmenin şalın yasak olduğunu söylemediği için bu şekilde araca bindiğini iddia etti.

Beni uyaran olmadı

İstanbul Sarıyer'de yaşayan lise öğrencisi Havvanur Yalçın ve arkadaşları 7 Nisan Cumartesi günü İstinye'deki bir go kart pistine gitti. Yalçın'ın boynundaki şal, aracın miline takıldı ve genç kız boynunu sıkan şal nedeniyle nefes alamadı.

Olayın ardından bir süre nefessiz kalan Yalçın, sağlık ekiplerinin yoğun çabasıyla hayata döndürülerek hastaneye kaldırıldı.

Boynumdaki şalı çıkarmam gerektiği söylenmedi

Akşam'ın haberine göre, olayın ardından işletmecinin yaptığı, "Boğazında şal vardı, şalın tehlikeli olduğunu söyledik" açıklamasının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Yalçın, şöyle devam etti:

  • "Virajda şalım makaraya dolandı. Frene basınca aracın arkası kaydı ve şalımı daha çok aldı. Nefes alamadığımdan suni teneffüs yapıldığını ve arabaya bindirildiğimi hatırlıyorum. Bu esnada bilincim açık, gözlerim kapalıydı. Güvenlik için kask verilmedi. Go-kart'a bindiğimde boynumdaki şalı çıkartmam gerektiği söylenmedi. Uyarılsaydım bu kurala uyardım."

İşletmeciyi ifadesinde yalanlayan genç kız, şikayetçi oldu.

#Go Kart
#Kaza
#Karting
6 yıl önce