|

Goss’un çantasında Irak, Kürtler ve PKK var

Ankara’ya plansız bir ziyaret gerçekleştiren CIA Başkanı Goss, bugün Genelkurmay ve MİT’te Irak’ın durumu, K.Irak’taki Kürtler ve PKK konusunu görüşecek. Goss, yarın da Erdoğan ile görüşecek

Yeni Şafak
01:00 - 12/12/2005 Pazartesi
Güncelleme: 12:41 - 13/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

----------------------- Haberler başlangıç---------------------------

FBI Başkanı Robert Mueller’in geçen hafta Türkiye’ye yaptığı ziyaretin ardından dün de CIA Başkanı Porter Goss Ankara’ya geldi. Goss ve beraberindeki heyeti getiren askeri uçak 16.53’te Esenboğa Havaalanı’na indi. Amerikan büyükelçiliği yetkililerinin karşıladığı Goss, havaalanından gizlice çıkarıldı. Goss’un Ankara ziyaretinin daha önceden planlanmış bir ziyaret olmadığı belirtildi. Goss, bugün Genelkurmay Başkanlığı ve MİT Müsteşarı Emre Taner ile görüşecek. CIA Başkanı yarın da Başbakan Erdoğan tarafından kabul edilecek.

CIA Başkanı’nın dosyaları arasında, El Kaide, insan kaçakçılığı, kara para trafiği, mülteciler konularının yeraldığı belirtildi. Türk yetkililer de PKK, PKK’nın kara para trafiği konularını gündeme getirecek. Irak ve Kuzey Irak ile ilgili gelişmeler de ele alınacak. Irak’taki terör hareketleri, 15 Aralık seçimlerinden sonraki durum da değerlendirilecek. Yetkililer Goss’un ziyaretinin tek başına değerlendirilmesi yerine ABD Dışişleri Bakanı Rice’ın Ankara’ya gelişi ile hızlanan trafiğe dikkat çekiyor. Ankara o tarihten bu yana ABD yönetiminin önemli isimlerini, askeri yetkililerini ağırladı.

Goss’un görüşmelerinde, bir süredir Türkiye’nin ve Avrupa’nın gündeminde olan ‘işkence uçakları’ ve CIA’ye ait uçakların gizli uçuşları da konuşulacak. Görüşmelerde ayrıca, Suriye ve Hariri suikasti konusunun da gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Ankara’yı mesken tuttular

Türkiye’nin hem 15 Aralık seçiminden sonra Irak’ın geleceğiyle ilgili girişimleri hem de PKK’ya karşı etkin önlem alınması çabaları nedeniyle Ankara ABD güvenlik birimleri sorumlularının uğrak yeri oldu.

  • ALİ SALİ / ANKARA----------------------- Haberler son--------------------------


  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce