|

Gözleri önünde şehit edilen babasını böyle uğurladı

Emekli dilekçesini verdikten sonra Adana'ya gitmek üzere kızı 25 yaşındaki Hatice Özkara ile yola çıkan ve PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düşen özel hareket polisi Kadri Özkara'nın cenazesi toprağa verildi. Şehit Özkara saldırıya uğradığı sırada yanında bulunan kızı Hatice Özkara babalarına selam durdu.

Yeni Şafak
16:54 - 9/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 18:35 - 9/09/2015 Çarşamba
DHA

Iğdır'da şehit düşen polis memurları İbrahim Derindere ve Yalçın Palıt ile Tunceli'de emeklilik dilekçesini verip, Adana'ya dönmek üzere çıktığı yolda PKK'lı teröristler tarafından açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Kadri Özkara, düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlandı.



Emekli dilekçesini verdikten sonra Adana'ya gitmek üzere kızı 25 yaşındaki Hatice Özkara ile yola çıkan ve PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düşen özel hareket polisi Kadri Özkara'nın cenazesini, Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi morgundan resmi elbiseli oğlu Hava Astsubay Üstçavuş Emre Özkara aldı. Elazığ'da resmi tören yapıldığı için Ağrı Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Özkara'nın naaşı emekliliğini geçirmek için Sarıçam ilçesinde yaptırdığı 3 katlı evine getirildi. Eşi Canan Özkara, astsubay oğlu, saldırıdan hafif yaralı kurtulan kızı Hatice, babalarına selam durdu. Ailesi ve yakınları Türk Bayrağına sarılı şehit naaşını görünce sinir krizi geçirdi. Burada bir süre bekletilen Özkara'nın cenazesi daha sonra Buruk Mezarlığı'na götürüldü.





Yan yana toprağa verildiler


Adana Müftüsü Arif Gökce, tabutları yan yana konulan 3 şehit polis için ayrı ayrı cenaze namazı kıldırdı. Ardından Iğdır'da şehit düşen İbrahim Derindere ile Yalçın Palıt'ın cenazeleri mezarlık içindeki Polis Şehitliği'nde yan yana, Kadir Özkara'nın naaşı ise şehitliğin farklı bir bölgesinde toprağa verildi. Özel Hareket polisleri, şehit meslektaşları için 3'er kez saygı atışı yaptı.






#İbrahim Derindere
#Yalçın Palıt
#Kadri Özkara
#Adana Müftüsü Arif Gökce
#Canan Özkara
9 yıl önce