Bölücü teröristin yollara döşediği mayın, bir cana daha maloldu. Bitlis'te mayına basarak şehadet şerbetini içen uzman çavuş Aygün Bulut, dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Baba Tacir Bulut, “Yetkililer gelince durumu anlamıştım” dedi
Bitlis'te mayına basarak şehit olan jandarma uzman çavuş Aygün Bulut'un cenazesi, Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Polat köyünde toprağa verildi. Şehit uzman çavuş Bulut için Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene şehidin annesi Nişan Bulut, babası Tacir Bulut, eşi Hatice Bulut, Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve vatandaşlar katıldı. Şehit Uzman Çavuş Bulut'un cenazesi tören alanına getirilirken sinir krizi geçiren Nişan Bulut, Hatice Bulut ve şehidin amcasının oğlu Ayhan Bulut'a sağlık görevlileri müdahale etti.
14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından Yarbay Yalçın Derun, törende yaptığı konuşmada, vatan uğruna can verilirken hesap yapılmadığını söyledi. Cenaze namazının kılınmasının ardından askerlerin omuzunda Arpaçay Belediye binasının önüne kadar taşınan cenaze, ambulansla götürüldüğü Polat Köyü'nde toprağa verildi. Gözyaşlarına hakim olamayan şehit babası Tacir Bulut, bir oğlunun da Ankara'da askerlik yaptığını belirterek, “Yetkililer, sabah erken geldiği zaman 2 oğlumdan birine bir şey olduğunu tahmin etmiştim. Bana hakikati söylediler. Ben de üzüldüm ama ne yapalım. Takdiri ilahi” diye konuştu. Baba Bulut, oğlu Aygün'ünHilal (5), Aslıhan (4) ve 2 aylık Yaren isminde 3 kızı bulunduğunu sözlerine ekledi.
Genelkurmay Başkanlığı, Şanlıurfa'da bazı bölgelerin geçici askeri güvenlik bölgesi olarak belirlendiğini duyurdu. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde, 08-16 Mayıs 2009 ile 24-29 Mayıs 2009 tarihleri arasında, Şanlıurfa Siverek ilçesi Karacadağ bölgesinin geçici askeri güvenlik bölgesi olarak belirlendiği duyuruldu. Sitede ayrıca, giriş yasağı uygulanacak geçici güvenlik bölgesi ilan edilen bölgelere ait koordinatlara yer verildi.






