|

Gül: Afganistan'ın yanındayız

Cihan
00:00 - 27/02/2007 Salı
Güncelleme: 20:05 - 27/02/2007 Salı
Yeni Şafak
Gül: Afganistan'ın yanındayız
Gül: Afganistan'ın yanındayız

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Irak'a komşu ülkeler toplantısının önemli olduğunu belirterek, sıkıntıda olan bir ülkeye komşuları yardım etmezse, o sıkıntıların aşılmasının çok zor olacağını ifade etti.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Pakistan ve Afganistan ziyaretlerini tamamlayarak Ankara'ya döndü. Bakan Gül, Esenboğa Havaalanı'nda ziyaretleri ile ilgili açıklama yaptı. Pakistan'da Devlet Başkanı Pervez Müşerref ile görüşmelerde bulunduğunu belirten Gül, bu görüşmelerin verimli geçtiğini söyledi.

Afganistan gezisinin iade ziyareti olduğunu kaydeden Gül, burada da Devlet Başkanı Hamid Karzai, Afgan Dışişleri Bakanı ve NATO'nun temsilcileri ile görüştüğünü ifade etti. Gül, "Afganistan, dost ve kardeş ülkemizdir. Her zaman Afganistan halkının yanındayız" dedi.

Afganistan ziyareti sırasında TİKA'nın koordinatörlüğünü de ziyaret ettiğini dile getiren Gül, "TİKA orada çok büyük faaliyetler yapıyor. Susuz illerden su çıkartıyor. İnsanlara balık tutmayı öğretiyor. Tarım sektöründe yardımcı oluyor. Okullar açıyor. " diye konuştu.

Doğan Kampı'nda Türk askeri birliğini ziyaret ettiğini ifade eden Gül, askerlerle beraber yemek yediğini söyledi. Gül, gezisi sırasında Afkan Türk Kız Lisesi'ni ziyaret ettiğini belirtti. Gül, zor şartlar altında görev yapan Türk askeri, özel harekat polisi ve çeşitli vakıf ve kuruluş çalışanlarının çalışmalarının kendilerini gururlandırdığını kaydetti.

Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, Irak'a komşu ülkeler toplantısının öneminin herkes tarafından görülmeye başlandığını belirtti. Gül, sıkıntısı olan bir ülkeye komşuları yardım etmezse o sıkıntıların aşılmasının çok zor olduğunu söyledi. Irak'a komşu ükeler platformunun başta Birleşmiş Milletler olmak üzere Irakla ilgilenen herkes tarafından giderek çok daha fazla dikkate alınmasının önemine dikkat çeken Bakan Gül, bu toplantıların öneminin anlaşılmasını memnuniyetle izlediklerini dile getirdi.

Bakan Gül, Barzani'nin Türkiye ile ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "O konuda konuştum. Haberlerde geçecektir. " dedi.


17 yıl önce