|

Gül, yarın Makedonya'ya gidecek

İha
00:00 - 29/04/2008 Salı
Güncelleme: 17:10 - 29/04/2008 Salı
Yeni Şafak
Gül, yarın Makedonya'ya gidecek
Gül, yarın Makedonya'ya gidecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi temaslarda bulunmak üzere gideceği Makedonya'da, 15. Orta Avrupa Ülkeleri Cumhurbaşkanları Zirvesi'ne de özel konuk olarak katılıp, iki konuşma yapacak.


Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre; Cumhurbaşkanı Gül, Makedonya Cumhurbaşkanı Branko Crvenkovski'nin davetlisi olarak 1-4 Mayıs 2008 tarihlerinde Makedonya'ya resmi ziyarette bulunacak. Gül, 1-3 Mayıs 2008 tarihleri kapsayan Makedonya programının ilk bölümünde, Ohri'de düzenlenecek 15. Orta Avrupa Ülkeleri Cumhurbaşkanları Zirvesi'ne özel konuk olarak katılacak. Cumhurbaşkanı Gül'ün resmi ziyaret programı ise 3-4 Mayıs 2008 tarihlerinde Üsküp'te gerçekleşecek.


Gül, Ohri'deki 15. Orta Avrupa Ülkeleri Cumhurbaşkanları Toplantısı'nın açılışında ve bilahare ikinci oturumunda birer konuşma yapacak. Gül, toplantıya katılan bazı ülke liderleriyle de ikili ilişkiler, bölgesel ve uluslararası sorunlar hakkında da görüş alışverişinde bulunacak. Türkiye, 18 üye ülkenin Cumhurbaşkanlarının katılacağı sözkonusu Zirve'ye ilk kez katılıyor.


Gül, Makedonya ziyaretinin Üsküp'teki resmi ziyaret bölümünde ise, Makedonya Cumhurbaşkanı Branko Crvenkovski ile ikili ilişkiler başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası konuları içeren kapsamlı görüşmelerde bulunacak. Gül ayrıca, Makedonya Meclis Başkanı ve Başbakanı'nı da kabul edecek.


İki ülke arasında doğal afetlerin sonuçlarının azaltılması yönünde işbirliğini içeren bir anlaşmanın da imzalanacağı ziyaret sırasında ayrıca Cumhurbaşkanı Gül, Makedonya Türk Toplumu'nun temsilcileri ile görüşecek ve Manastır'daki Atatürk Anı Odası'nı ve Makedonya'daki Osmanlı-Türk eserlerini ziyaret edecek.

16 yıl önce