Günün 24 saati nikah yüzüğü satılır
00:00, 30/07/2007, PazartesiG: Güncelleme: 00:59, 30/07/2007, Pazartesi
Yeni Şafak
Günün 24 saati nikah yüzüğü satılır
Savcı ve deniz astbubayı iki kardeşin mesleklerini bırarak, baba meslekleri olan kuyumculuğa dönmeleriyle Şereflikoçhisar'da temeli atılan Koçak Gold, Türkiye'nin önemli altın takı firmaları arasına girdi. Anadolu motiflerini yansıtan özgün tasarımları ile Avrupa ve ABD'ye ihracat yapan Koçak Gold, e-satış yöntemi ile günün 24 saati hizmet nikah yüzüğü satışına başladı.
'ADRESE TESLİM NİKAH YÜZÜĞÜ'
Koçak Gold A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Koçak, Ankara Şereflikoçhisar'da başlayan ticari macaralarının, bu gün uluslararası düzeye ulaşmasının kendileri için övünç kaynağı olduğunu söylüyor. "Geçmişin, tarihsel ve kültürel birikimini, günümüz değerleriyle birleştirmeyi amaçlıyoruz" diyen İsmet Koçak, "Altını takıya dönüştürerek hayat veren hünerli ellerin hikayesi bu topraklardadır. Koçak Gold Anadolu'nun tarihsel mirasının ve kültürel zenginliğinin bir yansımasıdır. Firmamızın hikayesi, tıpkı altın gibi bu topraklarda başlamıştır. İlk olarak 1958 yılında Ankara Şereflikoçhisar'da perakende mağazası olarak faaliyete geçen Koçak Gold, büyük hedefleri doğrultusunda toptan satışı da kapsamak için 1987 yılında İstanbul Kapalıçarşı'ya taşınmıştır. Önce üç küçük mağazası ile hizmet vermeye başlayan firma, daha sonra bu üç mağazayı birleştirip hem perakende, hem de toptan satış yaptığı büyük bir mağaza açarak sektörde 'büyük mağazacılık' ekolünün ilklerinden olmuştur. 1987 yılında çok sayfalı katalog kullanımında sektöre öncülük etmiştir. 1993 yılı itibariyle Balkan ülkeleri, Kafkas ülkeleri ve Avrupa'ya ihracat yapan ve altın sektöründe Türkiye ekonomisine ciddi katkı sağlayan bir yapıya ulaşmıştır. Son dönemge başlattığımız e-satış yönteminde de başarıya ulaştık. Günün 24 saati satış yapıyoruz. Bize sipariş ulaştıktan sonra Türkiye içinde 12 saat, yurt dışında da ise 24 saat içinde ürünlerimizi kargo yoluyla müşterilerimize ulaştırıyoruz" dedi.
Savcılığı bırakmış
Koçak Gold Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Koçak, kuyumculuk sektörüne adım atmadan Anadolu'da Cumhuriyet Savcısı olarak çalışmış. Fakat daha sonra babasının isteği üzerine mesleğini bırakarak Şeniflikoçhisar'a gelmiş ve babasının dükkanında çalışmaya başlamış. İstanbul Kapalıçarşı'ya taşındıktan sonra ise deniz astsubayı olan Cevat Abisi ile ortaklık kurmuş. Şu anda aralarında Bulgaristan, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Rusya, Polonya ve ABD gibi ülkelerin de bulunduğu 10 ülkeye ihracat yapıyorlar. Geçen yıl toplam 8.5 milyon dolarlık ciro yapan ortaklar bu yıl ise yüzde 30 artış sağlamak istiyorlar.
Başlıklar :
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.