|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak ve
18:50 - 4/02/2015 الأربعاء
Güncelleme: 16:54 - 4/02/2015 الأربعاء
Yeni Şafak
1- AK Parti'nin adaylık takvimi belli oldu


AK Parti sözcüsü Beşir Atalay 2015 genel seçimlerine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Adaylık başvurularında ilk sırada yer alması beklenen AK Parti milletvekili adaylığı için başvuru takvimini belirledi. Milletvekili aday adaylığı için erkeklerden 5 bin, kadınlardan ise 2 bin 500 lira başvuru ücreti alınacak. Engelli adaylardan ise başvuru ücreti alınmayacak.


2- Hükümet'ten Bank Asya yorumu


AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Bank Asya'nın yönetim değişimi için açıklama yaptı. Atalay, "Banka vatandaşı mağdur etmeye yönelikse bunun için devlet önlem alır. Bu bir siyasi olay olsa çok daha önce yapılırdı" dedi.


3- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Lanetliyorum


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile beraberindeki heyete hitap etti. DEAŞ'ın Ürdünlü pilotu yakmasını lanetleyen Erdoğan, Mısır'da idam kararı verilen 183 kişi için de "Nasıl oluyor da hiçbir suçu olmayan bu insanlar idam ediliyor? Bana diyorlar ki cumhurbaşkanımız bu konuda biraz daha sakin olun. Nasıl sakin olacağız ya?" dedi.


4- Başbakan Davutoğlu: Kılıçdaroğlu sen provokatör müsün?


Başbakan Davutoğlu, AK Parti Kastomonu İl Kongesi'nde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis'teki direnme çağrısına sert tepki gösterdi. Davutoğlu "Kılıçdaroğlu, Meclis'te direnme çağrısında bulundu; ey Kılıçdaroğlu, Anamuhalefet lideri misin, yoksa provokatör müsün, tahrikçi misin?'' diye sordu. Davutoğlu 'üçüzler' diyerek seslendiği muhalefet partilerinin Pensilvanya'dan desteklendiğini belirtti.


5- Bank Asya'nın yeni yönetimi belli oldu


Bank Asya yönetiminin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devrinin ardından, bankanın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali İslamoğlu olurken, Genel Müdürlük görevine ise Aydın Gündoğdu atandı.


Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Vekilliği görevine atandığını belirten Aydın Gündoğdu şöyle konuştu:


"Bugün Bank Asya dünden daha güçlü bir banka bunu hepimizin bilmesi gerekir. Çünkü bugün bankamızın arkasında kamuoyunun da desteği oldu. Bu mevduat sahipleri için oldukça önemli olduğunu düşünüyorum ve mevzuatların bundan sonraki süreçte de artarak devam ettirecekleri gönlüm arzu ediyor. Yine Yönetim Kurulu'na baktığımız zaman katılım bankacılığında çok deneyimli bir ekip de var aramızda. Onların deneyimlerinden istifade edeceğiz. Burası bir katılım bankası. Katılım bankası belli prensiplerle yürüyen bir bankacılık. O anlamda hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Katılım bankacılığı konusunda en hassas şekilde davranacağımızı hepinizin bilmesini istiyorum."


6- 3 bin 329 polise soruşturma açıldı


İçişleri Bakanı Efkan Ala, yasa dışı dinlemelerle ilgli olarak 3 bin 329 polis hakkında soruşturma açıldığını açıkladı. Ala, "2012 yılında 250 bin kişi dinlenmiş. Bir kişi minimum 10 kişiyle konuşsa 2 milyon 500 bin kişi ediyor" dedi.


7- 9 bin 915 kişiye Türkiye yasak


Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, çatışmalara katılmak üzere Türkiye toprakları üzerinden Irak ve Suriye'ye geçmeye çalışan 9 bin 915 kişi için Türkiye'ye giriş yasağı konulduğunu söyledi


8- Böcek davası ertelendi


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde ofisini dinledikleri öne sürülen 13 kişinin yargılandığı dava 4 Mart 2015 tarihine ertelendi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı sırasında çalışma ofisine "böcek" tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili 13 kişi hakkında açılan davanın ikinci celsesi sona erdi.


9- Peşmergenin ağır bilançosu


Irak'ta, terör örgütü IŞİD'le girilen çatışmalarda 999 Peşmergenin öldüğü ve 4 bin 596 Peşmergenin yaralandığı bildirildi.


10- Ekonomide bugün


Borsa İstanbul günü yüzde 1,83 düşüşle 85 bin 910 puandan kapattı.


Erken faiz indiriminin ortadan kalkmasıyla 2,40'ın altını gören kur bugün 2,4485'le tarihi rekor kırdı.


İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 99 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 660 lira oldu. Çeyrek altın ise 163 liradan satıldı.

 
#AK Parti
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Başbakan Davutoğlu
#TMSF
#Bank Asya
#dolar
#altın
#borsa
٪d سنوات قبل