|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak ve
19:30 - 13/02/2015 Cuma
Güncelleme: 17:37 - 13/02/2015 Cuma
Yeni Şafak
1- Başbakan Davutoğlu: Silahları bırakın


Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Sivas İl Kongresi'nde PKK'nın ismini kullanmadan silah bırakması gerektiğini söyledi. HDP'ye seslenen Davutoğlu şiddet dilinin bırakılıp demokratik süreç içinde devam edilmesi gerektiğini vurguladı. ABD'de ırkçı komşuları tarafından uğradıkları silahlı saldırıda öldürülen 3 Müslüman genç için ise Davutoğlu "Barbarca hunharca şehit edildi bunun karşısında bütün dünya sustu, susarsak insanlık bize hakkını helal etmesin" dedi. Davutoğlu Ankara-Sivas arasındaki hızlı tren hattının da 2018'de hizmete gireceğini açıkladı.


2- O polis görevden uzaklaştırıldı


Gaziantep'te dün Valiliğe yürüyen esnafa biber gazı sıkmakta tereddüt eden meslektaşına ensesinden tutup "Sık la sık" diye bağıran Çevik Kuvvet'te grup amiri olarak görev yapan polis memuru C.G.G., 'toplumda infiale neden olan tavrı' nedeniyle görevden uzaklaştırıldı.


3- Teyzeleri Mavi Marmara yolcusu İstanbul'da yaşıyor


İslam karşıtı komşuları tarafından katledilen üç Müslüman gençten Deah Barakat'ın teyzesi yenisafak.com.tr'ye konuştu. Yeğeni gibi Suriyeliler için yapılan yardım kampanyalarının gönüllüsü olan ve 4 yıldır İstanbul'da yaşayan Şeza Barakat aynı zamanda Mavi Marmara yolcusu. Yeğenini anlatan Barakat, "Büyük bir şok yaşadım. Katil gelinimize başörtülü diye her seferinde küfür ediyordu" dedi.


4- Şanlıurfa'da bombalı saldırı: 1'i polis 2 yaralı


Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi girişindeki polis kontrol noktasına teröristlerce bombalı saldırı düzenledi, 1'i polis 2 kişi hafif yaralandı.


5- Pakistan'da camiye saldırı: 19 ölü


Pakistan'ın Peşaver kentinde Şiilere ait bir camiye düzenlenen silahlı saldırıda ölenlerin sayısı 19'a, yaralı sayısı 50'ye yükseldi.Güvenlik güçleri ve cami içindeki saldırganlar arasındaki çatışma sürüyor.


6- Önder'le ilgili flaş iddia


HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in 2015 genel seçimlerinde aday olamayacağı iddia edildi. Önder'in “Süreçten çok yoruldum. Artık aday olmayı kesinlikle düşünmüyorum. Aktif siyasette yer almayacağım” dediği belirtildi.


7- ABD'de öldürülen 3 Müslüman genç defnedildi


ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde önceki gün silahlı saldırıda öldürülen 3 Müslüman gencin cenazesi, 6 bin kişinin katılımıyla futbol sahasında kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.


8- Suriye sınırında gerginlik: 1 ölü, 4 yaralı


Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, Suriye'den Türkiye'ye kaçak olarak küçükbaş hayvan geçirilmesine engel olan askerlerle, sınır hattındaki Türk ve Suriyeli kalabalık arasında gerginlik çıktı. Gerginlikte, askerin açtığı uyarı ateşinde seken mermilerin isabet ettiği Osman Şahin öldü, İbrahim Yarkadaş mermi, 3 asker ise atılan taşlarla yaralandı.


9- Cumhurbaşkanı Erdoğan programını iptal etti


Cumhurbaşkanı Erdoğan Meksika ziyaretinin 2. günündeki programlarını iptal ederek yurda dönme kararı aldı. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Meksika programının kültürel boyutu olmayacak. Bu değişikliğin özel bir nedeni yok" dendi.


10- Ekonomide bugün


Dolar/TL, dünkü hızlı düşüşün ardından bugün yatay bir seyir izleyerek 2,47 seviyesinde dengelendi. 


ABD ekonomisine ilişkin verilere bağlı olarak doların küresel piyasalarda hafif gerilemesinin etkisiyle Brent petrolünün varil fiyatı 60 doları aştı.


Borsa İstanbul haftanın son işlem gününü yüzde 0,32 kayıpla 85 bin 809 puandan tamamladı.


Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 97,50 lira, Cumhuriyet Altınının satış fiyatı ise 650 lira oldu

#Başbakan Davutoğlu
#Chapel Hill
#Gaziantep
#dolar
#altın
#borsa
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
9 yıl önce