|

Gürtuna iddiaları reddetti

Büyükşehir Belediyesi'ndeki usulsüzlük iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada ifade veren Başkan Ali Müfit Gürtuna iddiaları reddetti.

Yeni Şafak
00:00 - 10/05/2002 Cuma
Güncelleme: 12:57 - 18/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Büyükşehir Belediyesi'ndeki usulsüzlük iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ifade verdi.

İstanbul Adalet Sarayı'na, dün saat 08.50 sıralarında avukatı Fatih Volkan ve bir koruma görevlisiyle gelen Gürtuna'nın ifadesi, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları Erol Canözkan, Rasim Işıkaltın ve Hüseyin Yıldız tarafından alındı. Gürtuna, yaklaşık 1 saat 40 dakika süren ifade verme işleminin ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı. "İçeride çok uzun süre kaldınız. Hangi sorulara cevap verdiniz?" sorusu üzerine Gürtuna, "Çok uzun sayılmaz. Kaldı ki genelde dosyayla ilgili şeyler değildi" diye konuştu. "Yargıtay'dan gelen dosyaya ilişkin fikrinin sorulduğunu" söyleyen Gürtuna, "Kısaca beyanda bulunduk" dedi.

Gürtuna, "Hakkınızdaki idd ialara ne diyorsunuz?" sorusuna da şu karşılığı verdi: "Bunları dosyada anlattık. İfademi, yazılı olarak beyanımızı ortaya koyduk. Bunların hiçbirini kabul etmiyoruz. Hepsi somut delile, belgeye, bilgiye dayanmayan iddialardır. Adalet gerekeni yapacaktır." Başkan Gürtuna, gazetecilerin, "soruşturmanın siyasi olup olmadığına" ilişkin sorularına ise yanıt vermedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce