|

Hacı Ahmet Albayrak dualarla uğurlandı

Albayrak Holding'in kurucusu ve Onursal Başkanı Hacı Ahmet Albayrak, Fatih Camii'ndeki cenaze namazının ardından Kazlıçeşme Mezarlığı'nda dualarla toprağa verildi. Albayrak ailesini, cenaze töreninde siyaset, iş ve spor dünyasının önde gelen isimleri yalnız bırakmadı

Oktay Mehmet
00:00 - 1/12/2010 Çarşamba
Güncelleme: 02:15 - 1/12/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Hacı Ahmet Albayrak dualarla uğurlandı
Hacı Ahmet Albayrak dualarla uğurlandı

Albayrak Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı, gazetemizin imtiyaz sahibi Ahmet Albayrak ile Bayram, Nuri, Kazım, Mustafa ve Muzaffer Albayrak ile Asiye Coşkuner'in babaları Hacı Ahmet Albayrak (86), öğle namazını müteakip Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından dualarla Kazlıçeşme Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze namazına iş, siyaset ve spor dünyasından önemli kişilerin de aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı. Albayrak ailesini acı günlerinde yalnız bırakmayan dostları, Fatih Camii avlusunu hınca hınç doldurdu. Hacı Ahmet Albayrak'ın oğulları Ahmet, Bayram, Nuri, Kazım, Mustafa, Muzaffer Albayrak ile Albayrak Holding CEO'su Ömer Bolat namaz öncesi taziyeleri kabul etti. Fatih Camii avlusunda metrelerce taziye kuyruğu oluştu.

HAYIRSEVER BİR İŞADAMIYDI

Hacı Ahmet Albayrak'ın cenaze namazını Cemal Terzioğlu hoca kıldırdı. Terzioğlu, Albayrak'ın ulema şehri İstanbul'da son yolculuğuna çıktığını belirterek, merhumun sağlığında camilere ve Kur'an Kursları'na büyük yardımlar yaptığını söyledi. Hayatta bazı insanların azap içinde bu dünyaya veda ettiklerini belirten Terzioğlu, “Hacı Ahmet Albayrak, sabah namazını kılıp, biraz yaslandı ve abdestli bir şekilde Hakk'a yürüdü. Bazıları bu dünyadan azap içinde ayrılır. O kafesten uçan bir kuş gibi ebediyete intikal etti' dedi. Cenaze namazının duasını ise Abdullah Ustaosmanoğlu Hocaefendi yaptırdı. Ustaosmanoğlu "Bugün hesaplaşma günü değil, helalleşme günüdür" diyerek Albayrak için cemaatten helallik aldı.

MEZAR BAŞINDA KUR'AN OKUNDU

Fatih Camii'nden sevenlerinin omuzlarında cenaze aracına kadar taşınan Hacı Ahmet Albayrak, dualar ve tekbirlerle Zeytinburnu Kazlıçeşme Mezarlığı'na götürüldü. Hacı Ahmet Albayrak'ı ebedi istirahatgahına oğulları Ahmet Albayrak ile Nuri Albayrak indirdi. Mahmut Ustaosmanoğlu ile Mustafa Demirkan Hoca Kur'an okudu. Mezara Albayrak'ın memleketi Trabzon'un Ballıca köyünden getirilen toprak serpildi.

ANADOLU'NUN UFUK ADAMLARINDANDI

Cenazeye katılan bazı vatandaşlar Hacı Ahmet Aybayrak ile ilgili görüşlerini açıkladı. İnanç Dış Ticaret Hizmetler Grubu'nun kurucusu Nejdet Külünk, Albayrak ailesi ile 1973 yılından beri tanıştığını belirterek şunları söyledi: "Ahmet amca dendiğinde benim gözümün önüne Anadolu ufuk adamı gelir. Varlığın içinde yokluğu yaşama dervişliğine sahip bir kimliği vardı."

ÜLKESİNİ ÇOK SEVERDİ

İşadamı Abdurrahim Albayrak da Hacı Ahmet Albayrak'ı insanları, ülkesini seven biri olarak tanıdığını belirtti. Abdurrahim Albayrak, Hacı Ahmet Albayrak'ın son zamanlarında bütün mesaisini Esenyurt'ta yaptırdığı cami için harcadığını söyledi.


SEVENLERİ CENAZEYE AKIN ETTİ

Cenaze namazına, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Grup Başkanı Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, AK Parti Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, EPDK Başkanı Hasan Göktaş, Kredi ve Yurtlar Kurumu Başkanı Hasan Albayrak, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy, Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, işadamı Abdurrahim Albayrak, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, AK Parti eski Milletvekili Hüseyin Kansu, eski Milletvekil Süleyman Gündüz, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Orduspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, Genel Müdür Mehmet Ziya Gökalp, Yazıişleri Müdürü Özcan Ünlü, TVNet Genel Müdürü Şenol Kazancı, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, gazetemizin eski Yayın Yönetmeni Selahattin Sadıkoğlu, Levent Gültekin, Basın İlan Kurumu İstanbul Şube Müdürü Mehmet Köşker, Türkiye Finans Genel Müdürü Yunus Nacar, Varyap İnşaat'ın sahibi Süleyman Varlıbaş, Avukat Murat Aksu ile gazetemiz çalışanları katıldı.


Örnek bir aile lideriydi

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay da, Albayrak ailesinin bugünkü konumuna ulaşmasında Hacı Ahmet Albayrak'ın büyük rolü olduğunu belirtti. Aileyi birarada tutarak çok başarılı hizmetlere imza atığını ifade eden Atalay, 'O alınteri ile kazanmanın ne demek olduğunu Türkiye'ye göstermiş bir ailenin lideridir' dedi. Albayrak Holding CEO'su Ömer Bolat da "Hacı amcayı 11 yıldır tanıyordum. O aile birliğine çok önem verirdi. Albayrak grubunun bugünlere bütün olarak gelmesinde katkısı büyüktür' diye konuştu.



13 yıl önce