|

'Haçlı zihniyeti ve ortaklarına geçit verilmeyecek'

29 Ekim vesilesiyle yazılı açıklamada bulunan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, "Türk Milleti tarihin her döneminde olduğu gibi hiçbir baskı ve dayatmaya boyun eğmeyecek" dedi.

Yeni Şafak
18:45 - 28/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 18:55 - 28/10/2017 Cumartesi
AA
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Türk Milleti tarihin her döneminde olduğu gibi hiçbir baskı ve dayatmaya boyun eğmeyeceğini, hiçbir emperyalist kuşatmaya geçit vermeyeceğini bütün dünyaya haykırdı." ifadelerini kullandı.

Sevim yazılı açıklamasında, 94. yıl dönümü kutlanan cumhuriyetin, aziz milletin canı pahasına ortaya koyduğu büyük fedakarlıkların sonucu olduğunu vurgulayarak, aziz vatanın düşman işgalinden kurtulduğu yılların zorluk, yokluk ve sabrın sınırlarının zorlandığı dönemlere denk geldiğini belirtti.

Yüce milletin en zor zamanlarda bile tarih yazdığını, olmaz denileni başardığını aktaran Sevim, şunları kaydetti:

  • "Bu millet hiçbir zaman emperyalist güçlere boyun eğmemiştir. Esaret ve dayatmayı reddetmiştir. Bu ülkenin evlatları Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni demeden omuz omuza mücadele vermiştir. Türk Milleti tarihin her döneminde olduğu gibi hiçbir baskı ve dayatmaya boyun eğmeyeceğini, hiçbir emperyalist kuşatmaya geçit vermeyeceğini bütün dünyaya haykırdı. Ülke olarak birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacımız olan bugünlerde acilen bu öze dönmemiz gerekmektedir. Milletimiz, ülkemizi dört koldan kuşatmaya çalışan haçlı zihniyeti ve ortaklarına asla geçit vermeyecektir. Bu sinsi ve alçak plana karşı verilecek en güzel cevap, inadına kardeşlik, inadına birlik ve beraberlik olacaktır."

Sevim, milli mücadele yıllarında imkansızlıklara rağmen nasıl bir destan yazıldıysa, şimdi de aynı ruh kökünden beslenip aynı destanı yazmaya talip olunması gerektiğini belirterek, ülkeyi canları pahasına emanet eden tüm şehitleri rahmet ve şükranla andığını sözlerine ekledi.

#29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
#mesaj
#Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim
6 yıl önce