|

Hadis yarışmasında ezber gücü konuştu

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Geleneksel Ezbere Hadis Okuma Yarışması’nda, Pendik Prof. Dr. Muhammet Tayyip Okiç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri hem yarıştı hem Hadis-i Şerif ziyafeti sundu. Yarışmayı 220 hadis ezberiyle Tunahan Sarı kazandı.

Yeni Şafak ve
03:00 - 27/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:21 - 26/04/2016 Salı
Yeni Şafak

İstanbul Pendik Prof. Dr. Muhammet Tayyip Okiç Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen 3. Geleneksel Ezbere Hadis Okuma Yarışması'nın finali gerçekleştirildi. Final törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, Pendik İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Süleyman Köse, Okul Müdürü Cemalettin Gümüş ve çok sayıda katıldı. Pendik Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törende, okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti, naat ve ilahilerin ardından yarışma başladı.



HAYATA GEÇİRMEK ÖNEMLİ


Hz. Peygamber'in ahlakıyla donanmış Asım'ın nesillerini yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Okul Müdürü Cemalettin Gümüş, imam hatip okulları olarak Hz. Peygamber'in sünnetini icra etmeye çalıştıklarını söyledi. Gümüş, “Kur'an ve hadis birbirini tamamlayıcıdır. Hadisler anlaşılmadan Kur'an anlaşılamaz. Önemli olan ezberlenen hadisleri hayata geçirmek, Kur'an ahlakıyla ahlaklanmak” dedi.





220 HADİS EZBERLEDİ


Rasulullah için yazılmış, O'na duyulan özlemi ifade eden ilahilerden ve naatlardan örneklerle duygulu ve coşkulu bir havanın hakim olduğu yarışmada, oratoryo sunumuyla adeta zaman su gibi aktı. 7-8 Nisan'daki elemeleri geçen 45 öğrenci arasında finale kalan 13 öğrenci iki ayrı bölümde kıyasıya yarıştı. Yarışmayı 220 hadis ezberiyle Tunahan Sarı kazandı. İlk üçe giren öğrencilere Kudüs gezisi, finale kalan tüm öğrencilere de çeyrek altın, saat, kitap


gibi çeşitli ödüller takdim edildi.


#Ezbere Hadis Okuma Yarışması
#Muhammet Tayyip Okiç
#Hadis-i Şerif
8 yıl önce