|

Haliç kürekte merkez olacak

AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken, Haliç’i su sporlarının özellikle de kürek yarışlarının merkezi yapacaklarını söyledi. Köken, “Dünya kürek yarışlarına yılda bir kez ev sahipliği yapmak istiyoruz. Feshane’yi müzeye çevireceğiz. Eyüpsultan’a böyle bir müze kazandırırsak, ilçeye artı bir değer katmış oluruz” diye konuştu.

Fatih Özer
04:00 - 31/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 03:20 - 31/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Deniz Köken (Sağda)
Deniz Köken (Sağda)

AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken, projeleri ve seçim çalışmalarını Yeni Şafak’a anlattı. Yerel belediyecilikte vatandaşı dinlemeyi temel ilke edindiğini belirten Köken, “Hizmet alanların memnuniyeti, hizmet üretenden daha önemli. İlçeye dair ne ihtiyaç var ise en iyi bilen orada yaşayan vatandaştır. Vatandaşın ihtiyacı doğrultusunda hareket ederseniz, başarıya ulaşırsınız. Biz de bu yönde hareket edeceğiz” dedi.


VATANDAŞ ODAKLI BELEDİYE

  • Ne kadar güzel işe imza atılırsa atılsın, vatandaşın beklentisi yerine getirilmediği müddetçe yapılan işin hiçbir önemi olmadığını vurgulayan Köken, şöyle konuştu: “Vatandaşa konuşma imkanı verirseniz doğru netice alırsınız. Biz susuyor, vatandaşı konuşturuyoruz. Kalem kalem not alıyoruz. Hizmet devreye girdiğinde kimse siyasi parti görüşüne bakmıyor. Burada memnuniyet esası ön plandadır. Halk hizmet görüyorsa, sonuna kadar destek veriyor.”

ÜÇ TEMEL SORUN

İlçenin röntgeninin çekilerek temel sorunların belirleneceğinin altını çizen Deniz Köken, “Burada ulaşım, kentsel dönüşüm ve depreme ilişkin kalıcı önlemler alınması gerekiyor. Özellikle kentsel dönüşüm alanında ciddi bir talep gelirse gündeme alırız, ancak böyle bir talep gelmezse gündeme almayız. Öncelikle bu üç temel konunun yol haritası belirlenmeli. Şeffaf belediyecilik anlayışıyla çalışmak istiyoruz. Bir şey yapmadan vatandaşla konuşmanız gerekiyor” diye konuştu.


KÜLTÜR VE TURİZM

Hazırladıkları projelerde belirli kıstaslarının olduğunu ifade eden Köken, “Kadın, çocuk, yaşlı, engelli ve gençlerimiz bizim temel çalışma faaliyetlerimizi oluşturuyor. Projelerimizi vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek üzerine kuruyoruz” dedi. “Bu saatten sonra Eyüpsultan bir sanayi ilçesi olamaz” ifadelerini kullanan Köken, ilçeyi kültür ve turizm alanında üretken bir konuma getirmek istediklerini söyledi.

HALİÇ VE MÜZE ÇALIŞMASI

Haliç’te kürek yarışları için bir merkezin oluşturulacağını kaydeden Belediye Başkan Adayı Deniz Köken, şunları söyledi: “Haliç’in su sporları ile anılmasının vakti geldi. Dünya kürek yarışlarına yılda bir kez de olsa Haliç’in ev sahipliği yapmasını istiyoruz. Öte yandan Feshane’nin müze olmasına yönelik bir çalışma yürütüyoruz. Tramvay Feshane’nin tam önünden geçecek, Eyüpsultan’a böyle bir müze kazandırırsak, ilçeye artı bir değer katmış oluruz.”

  • Ulaşıma kökten çözüm
  • Eyüpsultan meydanına yönelik daha önce de projelerin hazırlandığını ancak sürecin tamamlanamadığını söyleyen Köken, “Çevre düzenlemesi çalışmaları meydana geldiği zaman durdu. Konuyla ilgili bir çalışma yürüteceğiz. İlçeye geleceklerin otopark ve ulaşım sorununu çözeceğiz. Birçok kişi bu sıkıntıdan dolayı Eyüpsultan’a gelmiyor. Özellikle metro hatlarının ilçeye kazandırılmasının ardından ulaşım alanında büyük rahatlık yaşanacak” dedi.
  • Ekolojik köy projesi
  • İstanbul’un ender köylerinin bir kısmının Eyüpsultan ilçesi sınırları içerisinde bulunduğunu belirten Deniz Köken, “Oralar mahalle oldu, ancak burada yaşayan vatandaşlarımız köy kavramıyla yaşamlarını sürdürüyor. Bu mahalleleri ekonomiye nasıl kazandırabiliriz diye düşünüyoruz. Oraları asla yıkmayacağız. Aksine, ekolojik köy olarak bölgeye kazandıracağız” şeklinde konuştu.
#​AK Parti
#Eyüpsultan
#Deniz Köken
#31 Mart
#Seçim
#Haliç
5 yıl önce