|

Halk TV haberden değil tacizden besleniyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in İstanbul'da bir programa katılmak üzere alana giriş yaptığı sırada canlı yayına bağlanan Halk TV muhabiri, müfredata ilişkin soru sormak istedi. Bakan Tekin, müfredata ile ilgili basın toplantısı düzenleyeceğini orada kendisine sorularını yöneltebileceklerini belirtti. Buna rağmen Halk TV muhabiri bir süre sonra taciz haberciliğine devam ederek tekrar alanda belirdi ve aynı soruyu tekrar sormak istedi.

18:24 - 24/05/2024 Cuma
Güncelleme: 18:34 - 24/05/2024 Cuma
Yeni Şafak
Halk TV muhabiri Ayşegül Altın, Bakan Tekin'in toplantı davetine rağmen soru sormayı sürdürdü.
Halk TV muhabiri Ayşegül Altın, Bakan Tekin'in toplantı davetine rağmen soru sormayı sürdürdü.

Bakan Tekin, müfredat konusunda düzenleyecekleri basın toplantısında her soruya cevap vereceklerini yineledi ve Halk TV muhabiri Ayşegül Altın'ı toplantıya davet etti.

Alanda bekleyen binlerce öğrenciyi bekletmek istemeyen Bakan Tekin, çocukların yanına ilerledi.

Uyarıda bulunan öğretmenle de tartıştı

Bu sırada Halk TV muhabiri, kendisine
"Çocuklar bekliyor, lütfen programımız aksıyor"
diye uyarıda bulunan bir öğretmenle de tartıştı.

Agresif tavırlarıyla dikkati çeken muhabir canlı yayını, Bakan Tekin'in kendisiyle fotoğraf çekilmek isteyen öğrencilerle fotoğraf çektirirken de devam ettirdi.

"Bu kadar insanın hakkını gasp etmeye hakkınız yok"

Bakan Tekin ile öğrencilerin sohbetlerine aldırış etmeden kalabalıkların arasından geçerek canlı yayınını sürdüren muhabir tekrar Tekin'in önüne atlayarak aniden mikrofon uzattı ve soru sormaya çalıştı.

Daha önce de örneklerini benzer medya şirketlerinde görülen taciz haberciliğine devam ederek ısrarla soru sormaya çalışan ve Bakan Tekin'i canlı yayına habersizce alan muhabire Tekin,
"Basın olarak haber alma hürriyetinizi saygıyla karşılıyorum, sorduğunuz sorularla ilgili basın açıklaması yapacağım siz de buyurun gelin, konuşalım. Bu kadar insanın hakkını gasp etmeye hakkınız yok"
diye yanıt verdi.

Yine ısrar eden muhabire Bakan Tekin, tepki gösterdi ve "lütfen" diyerek program alnına geçti.





#Halk TV
#Yusuf Tekin
#Milli Eğitim Bakanı
23 gün önce