|

Hamza timi

FETÖ’nün “arama tarama mesulleri”nin dedektif gibi çalıştıkları belirlendi. Gülen’e bağlı olarak hareket eden ATM’lerin 5 kişiden oluştuğu, bu kişilerin tüm illeri sırasıyla gezerek gerekli tedbirlerin alınması için sınırsız yetkiye sahip oldukları tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/04/2017 Pazar
Güncelleme: 23:28 - 8/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin 8’i tutuklu 22 asker hakkında Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede, örgütteki kişileri ve kurumları denetleyen “arama tarama mesulleri”ne (ATM) ilişkin bilgilere de yer verildi. Edirne Cumhuriyet Savcısı Eşref Çağdaş Bal tarafından hazırlanan iddianamede, ATM’lerin coğrafi bölge imamına bağlı olarak görülse de tamamen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e bağlı oldukları belirtildi.

DEDEKTİF GİBİ ÇALIŞMIŞLAR

Türkiye’deki en büyük ATM’nin 5 kişiden oluştuğu, bu kişilerin tüm illeri sırasıyla gezerek gerekli tedbirlerin alınması için sınırsız yetkiye sahip oldukları tespitine yer verilen iddianamede, şunlar kaydedildi: “Arama tarama mesulleri ‘Hamza’ kod adıyla bilinir.

ATM TİMLERİ GÜLEN PARDÖSÜSÜ GİYERLER

Özel olarak krem renkte bir pardösü (Fetullah Gülen pardösüsü) giyer. Özel programlar ve yöntemler ile FETÖ yapılanmasında olan tüm kişilerin evinde, iş yerinde, üstünde, aracında, kişisel eşyalarında arama yapar. En üst düzey imamlar dahi bu kişiler tarafından aranabilir. Şahısların yatak odalarına bile girerek erkek olmalarına rağmen bayanların bile kişisel eşyalarına ve özel eşyalarına kadar arayabilir.” İddianamede, ATM’lerin ceza verme yetkisinin de olduğu ifade edildi. Arama tarama mesulünün yaşanan olayı direkt FETÖ elebaşı Gülen’e rapor ettiği vurgulanan iddianamede, şu tespitler yer aldı: “Bu rapora göre ise Fetullah Gülen tarafından şahıs olayın ehemmiyetine göre birkaç ay sonra ayrıca cezalandırılır. Gülen tarafından verilen nihai cezanın geriye dönüşü hiçbir suretle mümkün değildir. En üst düzey imamlar dahi bu cezanın iptalini sağlayamaz. FETÖ yapılanmasına ait kurum ve kuruluşların bilgisayarları ile bu yerlerde çalışan kişilerin özel olarak kullandıkları tüm bilgisayarlarda düzenli olarak ya hard diskler değiştirilir ya da hazırlanan özel programla tüm bilgiler geri getirilmeyecek şekilde siler. Özellikle emniyet ve askeri birimlerin geri getirmeyeceği şekilde silinme işlemi yapılır.”
#​FETÖ
#Fetullah Gülen
#ATM
7 yıl önce