|

Hastalarına öncelik verilmeyince muayene odasını dağıttılar: 2 kişi gözaltına alındı

Mersin'de kendi hastalarına öncelik verilmesini isteyen 2 hasta yakını, görevli doktorla tartıştıktan sonra muayene odasındaki masayı devirip, bilgisayarı yere attı. Gözaltına alınan 2 kişi, savcılıktan serbest bırakıldı.

14:54 - 30/12/2019 Pazartesi
Güncelleme: 14:56 - 30/12/2019 Pazartesi
DHA
Hastane güvenliği ile polislerinin müdahale ettiği ikili, gözaltına alındı.
Hastane güvenliği ile polislerinin müdahale ettiği ikili, gözaltına alındı.

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde 26 Aralık Perşembe günü yaşanan olay şöyle gelişti: İddiaya göre doktor Rabia T.'nin hasta muayene ettiği sırada odaya giren 2 kişi, kendi hastalarının durumunun acil olduğunu söyleyip, öncelik verilmesini istedi. Doktor Rabia T. ise tüm hastaların aynı durumda olduğunu, öncelik sıralamasının 'triaj' uygulamasına göre yapıldığını söyledi.

Bunun üzerine 2 hasta yakını ile doktor Rabia T. arasında tartışma yaşandı. Tartışma sırasında hasta yakınları, muayene odasındaki masayı devirip, bilgisayarı yere fırlattı. Hastane güvenliği ile polislerinin müdahale ettiği ikili, gözaltına alındı. Sevk edildikleri adliyede ise savcılık tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.



Tepki gösterdiler

Mersin Sağlık Hakkı Meclisi üyeleri, bugün hastane önünde bir açıklama yaparak, saldırıyı kınadı. Hekimler adına konuşan Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulmasını istedi. 10 gün önce de Tarsus Devlet Hastanesi’nde bir hekim ve bir sağlık çalışanının darbedildiğini hatırlatan Antmen, şu şekilde açıklamada bulundu:

'Yasa çıkarılsın'

Sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik gerçekçi adımlar atılması için çağrıda bulunan Antmen, açıklamalarını şu şekilde yürüttü:

#Sağlıkta Şiddet
#Hasta
#Doktor
4 yıl önce