|

Hayat kurtaran kaza

Oğlunun geçirdiği kaza dolayısıyla Afganistan gezisini iptal ederek Türkiye'ye dönen Sağlık Bakanı Akdağ, uçak yolculuğu sırasında şok geçiren Cezayirli bir hastaya müdahalede bulunarak hayatta kalmasını sağladı

Yeni Şafak
00:00 - 21/04/2006 Friday
Güncelleme: 12:30 - 6/06/2017 Tuesday
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, oğlu Ramazan Akdağ evde kaza geçirip hastaneye kaldırılınca Afganistan'da sağlık bakanlarının bir araya geldiği toplantısını iptal ederek uçakla ülkeye döndü. Akdağ, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören oğlunu ziyaret etti.

ŞU ANDA BABAYIM

Afganistan'da kendisinin açılışını yapacağı kongredeki görevini devrederek Türkiye'ye döndüğünü belirten Bakan Akdağ hastane önünde yaptığı açıklamada, "Şu anda bir bakanla değil, bir babayla konuşuyorsunuz. Baba olunca bu işler zor" dedi. Oğlunun durumunun bir önceki güne oranla çok daha iyi olduğunu kaydeden Akdağ, konuşmaya ve etrafla ilişki kurmaya başladığını bildirdi.

MÜDAHALE BAKAN'DAN

Afganistan gezisini yarıda keserek yurda dönmek üzere yola çıkan Akdağ, THY'nin, Dubai-İstanbul seferini yapan uçağında rahatsızlanan Cezayirli bir yolcuya Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nihat Tosun ile birlikte müdahale ederek hayata döndürdüklerini de anlattı. Uçakta uyurken doktor bulunup bulunmadığı anonsunu duyduklarını belirten Akdağ, Tosun ile birlikte hemen yardıma koştuklarını bildirdi. Eşiyle birlikte seyahat eden orta yaşlardaki Cezayirli Obaydan Saeid Manjla'nın şok durumunda olduğunu gördüklerini söyleyen Akdağ, "Solunumu hemen hemen durmuştu. Kalp atışını alamadık. Ona arkadaşımla beraber kalp krizi teşhisiyle ilk müdahalede bulunduk" dedi.

KAZA OLMASAYDI

Müdahalenin ardından Tebriz'e acil iniş yapmak zorunda kaldıklarını belirten Akdağ, "Yaklaşık yarım saatlik bir müdahale sonunda Cezayirli kişinin de hayatı kurtuldu. Bunu size neden anlatıyorum: Çocuğum kaza geçirmese, ben o uçağa binmemiş olsaydım, belki de o kişi hayatını kaybedebilirdi" dedi.

THY yetkilileri Cezayirli yolcunun sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

  • ANKARA
    Durumu iyiye gidiyor

    Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nihat Tosun, Ramazan Akdağ'ın sağlık durumu ile ilgili olarak, durumunun hızla iyiye gittiğini açıkladı. Ramazan Akdağ'ın kendilerine sağlıklı cevaplar verebildiğini, düşmeden önceki olayları hatırladığını belirten Tosun, hastayı müşahede altında tutacaklarını kaydetti. Bir kez daha tomografi çekeceklerini bildiren Tosun, tedaviye verdiği olumlu cevabın devam etmesi halinde, bugün taburcu edebileceklerini bildirdi.

    Matematik şampiyonu

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın 17 yaşındaki oğlu Ramazan Akdağ Ankara Atatürk Fen Lisesi son sınıf öğrencisi. TÜBİTAK'ın düzenlediği Matematik Olimpiyatlarında şampiyonluğu bulunan Ramazan Akdağ satranç merakıyla da tanınıyor.



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 years ago