Hayatını feda etti

Yeni Şafak
00:00, 06/06/2002, PerşembeG: Güncelleme: 13:14, 18/05/2017, Perşembe
Yeni Şafak
Hayatını feda etti
Arşiv

Üsteğmen Oğuz Yenen, arızlanan F-16 uçağından atlamayarak kurtarmaya çalıştı, ancak başaramadı.


---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

İzmir'in Çiğli ilçesi yakınlarında bir F-16 uçağının düştüğü ve Hava Pilot Üsteğmen Oğuz Yenen'in şehit olduğu bildirildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'na ait bir F-16 uçağının dün saat 10.16'da düştüğü kaydedildi.

Çiğli Hava Üssü'nden eğitim uçuşu için kalkış yapan uçağın, motor arızası nedeniyle Çiğli Meydanı'na inişi sırasında kazaya uğradığı belirtilen açıklamada, Pilot Üsteğmen Oğuz Yenen'in hayatını kaybettiği bildirildi.

Uçağı kurtarmaya çalıştı

İzmir İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, uçağı, Çiğli 2. Ana Jet Üs Uçuş Komutanlığı sahasında, paraşütçülerin eğitim yaptığı alanın yakınına düştüğünü bildirdiler. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Cumhur Asparuk, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Akıncı'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda Yıllık Atış Yarışmaları Ödül Töreni'nde Yenen'in şehit olmasına ilişkin bilgi verdi. Asparuk, şunları kaydetti: "Çok sevdiğim evladım Üsteğmen Oğuz Yenen, 181. Filo Komutanlığı'nın iştirak ettiği Ege görevleri esnasında motor arızası vuku bulmuş ve Çiğli meydanına 3 defa iniş teşebbüsünde bulunulmasına rağmen, gaz kolu arızasından motoru durduramadığı için pist sonunda ağ bariyerini de parçalayarak, toprağa çıkmış, uçak infilak etmiş ve Üsteğmen Yenen şehit olmuştur. Burada Yenen'in, tüyü bitmemiş yetim paralarıyla satın alınan uçağını kurtarma uğruna hayatını feda ettiği bir gerçektir".

Bugün toprağa verilecek
Hava Pilot Üsteğmen Oğuz Yenen (27), bugün İzmir'de toprağa verilecek. Şehit pilotun Antalya'da yaşayan anne ve babasının evinde, acılı haberin ardından taziye ziyaretleri doldu taştı. Hava Pilot Şehit Oğuz Yenen'in babası emekli astsubay Abdullah Yenen, oğluyla önceki gün telefonla görüştüğünü, şu an büyük bir acı yaşadıklarını belirterek, "Pırlanta gibi bir evlattı. Oğlum, dünyanın en iyi insanıydı" dedi. Şehit Pilot Oğuz Yenen, üç yıldır evli olduğu eşi Funda Yenen ile Diyarbakır'da yaşıyordu. Çiftin 1.5 yaşında Buket adında bir de kızları var.

----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



/images1/bos.gif
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026