|

HDP'den PKK medyasına açıklama: Türkiye'yi Apo kurtarır

Halkların Demokratik Partisi (HDP) terör örgütü PKK ile olan bağını bir kez daha itiraf etti. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, Türkiye’yi karanlık kuyudan çıkaracak aktörün Apo olduğunu belirterek, "Türkiye’de demokrasi güçleri, muhalefet güçleri ve Türkiye’deki Kürt demokratik güçlerinin ve Kürdistan’daki tüm muhalefet kurumlarının Öcalan’ın çözüm tezlerine ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

13:48 - 28/07/2020 Salı
Güncelleme: 14:03 - 28/07/2020 Salı
Yeni Şafak
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Tayip Temel, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ı kurtarıcı olarak gördüğünü ifade ederek, çözüm siyaseti üretecek tek aktörün Öcalan olduğunu savundu.



"Öcalan'ın çözüm tezlerine ihtiyaç var"

Terör örgütü elebaşı Öcalan’ın çözüm ve alternatifler ortaya koyduğunu iddia eden Temel, "Türkiye’de demokrasi güçleri, muhalefet güçleri ve Türkiye’deki Kürt demokratik güçlerinin ve Kürdistan’daki tüm muhalefet kurumlarının Öcalan’ın çözüm tezlerine ihtiyacı var" diyerek şunları söyledi: "
Öcalan’ın çizdiği hattı derinleştirerek, örgütlenmeye ihtiyaç var. O yüzden aslında Öcalan’ı sahiplenmek, Öcalan’ın çizgisine sahip çıkmak, tecride karşı çıkmaya ihtiyaç var. Çünkü bu ülkenin Öcalan’ın fikirlerine ihtiyacı var. Türkiye’nin içine girdiği girdaptan çıkmasının yolu, Öcalan’ın özgürce fikirlerini topluma ulaştırmasıyla mümkün.
"


#HDP
#millet ittifakı
#​HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayyip Temel
4 yıl önce