|

HDP’ye övgü PKK’ya destektir

Akşener'in HDP’yi Kürtlerin temsilcisi olarak göstermesine AK Parti’den sert tepki geldi. AK Partili Selçuk Özdağ, bu söylemin PKK’ya destek anlamına geldiğini vurguladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/06/2018 Friday
Güncelleme: 10:20 - 29/06/2018 Friday
Yeni Şafak
AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ.
AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ.

24 Haziran seçimlerinde hayal kırıklığı yaşayan İP Genel Başkanı Meral Akşener'in, basın toplantısında, HDP'yi Kürt siyasi hareketinin temsilsici olarak ilan etmesine tepkiler büyüyor. HDP'nin Türkiye lehine çalışmadığını belirten AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Akşener, ifadesiyle PKK'nın yapmış olduğu eylemlere destek veriyor. Çünkü, HDP, PKK'nın bir gün olsun eylemlerini kınamamıştır. Ve bu partiyle ilgili kim bir övgüde bulunuyorsa PKK'yı destekliyordur. Erdoğan'ı indirelim de yanımızda kim olursa olsun mantığı doğru değildir. Pozitif milliyetçilik yaptığını söyleyen Akşener, etnik milliyetçilik yapanlara destek vererek kendi mazisiyle çelişiyor" dedi.

Özdağ, "HDP, ayrı bir cumhuriyet kurmak isteyen Irak'ta, İran'da, Suriye'de ayrı bir devlet kurmak isteyen egemen güçlerleden de destek alan bir yapıdır. Biz bunu defalarca gördük. Akşener siyaseti doğru okuyamıyor" ifadelerini kullandı.

#Selçuk Özdağ
6 years ago