|

Hedefimiz hür gençlik

İstanbul’da düzenlenen Yerel Yönetimler ve Gençlik Politikaları Forumu’ nda konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Fikri hür, vicdanı hür ve dünyadaki haksızlıklara karşı duran iktidarların kölesi olmayan gençlik en büyük hedefimizdir” dedi.

Ayşe Mine Alioğlu
04:00 - 16/12/2018 Pazar
Güncelleme: 05:52 - 16/12/2018 Pazar
Yeni Şafak
Numan Kurtulmuş - Misbah Demircan
Numan Kurtulmuş - Misbah Demircan

Albayrak Medya ana sponsorluğuyla Medeniyet Derneği’nin ev sahipliğiyle İstanbul Beyoğlu’nda “Yerel Yönetimler ve Gençlik Politikaları Forumu” gerçekleşti. Forumun açılışında AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Medeniyet Derneği Genel Başkanı Ali Öztürk konuştu.


15 TEMMUZ GENÇLİĞİ 68’LİLERDEN GÜÇLÜ

Türkiye’nin genç nüfusunun önemine dikkat çeken Numan Kurtulmuş, “Günümüz Türkiyesindeki siyasal gelişmeler şüphesizki 15 Temmuz gençliğinin eseridir. Hani hep derler ya 68 kuşağı diye o kuşaktan daha güçlüdür 15 Temmuz gençliği. Vatanına, bayrağına ve mikketine bağlı bir gençliğimiz olduğu için çok şanslıyız. Tüm medeniyetlerin taşıyıcı ana unsuru hedefi olan gençlerdir. Bir ülkenin geleceği medeniyetine inanmış gençliğidir. Bizim en büyük sevetimiz onlardır. Fikri hür, vicdanı hür ve dünyadaki haksızlıklara karşı duran iktidarların kölesi olmayan gençlik en büyük hedefimizdir” dedi.


BÜYÜK HAREKETLER GENÇLİKLE OLMUŞTUR

Kurtulmuş, “Hepimiz biliyoruz ki büyük hareketlenmeler hep gençlikle birlikte olmuştur. Necip Fazıl’ın tek partili dönemin karşısında duruşu, Bona’da Aliya İzzetbegoviç ile arkadaşlarının aynı şekilde tüm İslam coğrafyalarından Filistin topraklarına kadar hep gençlik ateşi ile iyi anlamda hareketlenmeler meydana gelmiştir. 20’inci yüzyılın ikinci yarısında olan AK Parti hareketide bir gençlik ayaklanmasıdır. 31 Mart’dada büyük bir zaferle ortaya çıkacaktır” şeklinde konuştu. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise, “15 yıl içerisinde Türkiye çok yol kat etti. Önceden insanlar sadece çöp, su ve çamur derken şimdi başka taleplerde bulunuyorlar. Çok başka yöne evrildik. Yeni Türkiye’de beklentiler arttı. Böylece teknoloji de gelişti. İlim artık yeterli değil. İrfan lazım. Bilgi yeterli değil tecrübe olmalı. Eğitim üretimle entegre bir şekilde ortaya çıkmalı. İşte bu şekilde şehirler akıllı olacak.”

PLANLI ÇALIŞMALIYIZ

Medeniyet Derneği Genel Başkanı Ali Öztürk ise, “Genç nüfusumuz fazla. Geçtiğimiz hafta gençler üzerinde bir araştırma yapıldı. Maalesef genç neslin büyük bir kısmının güncel meselelerle ilgilenmediği ve gelecek kaygısı yaşadığı ortaya çıktı. Türkiye’nin gençlik tablosu böyle olmamalı. Planlı ve programlı çalışmalıyız” dedi.

#Albayrak Medya
#Ahmet Misbah Demircan
#Numan Kurtulmuş
5 yıl önce