|

Her alanda anlaşma

Ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakan Ecevit ve Arnavutluk Başbakanı İlir Meta, sadece siyasi ve ekonomik alanda değil, savunma konusunda da geniş işbirliğine gidildiğini açıkladılar.

Yeni Şafak
00:00 - 20/10/2000 Cuma
Güncelleme: 14:58 - 7/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv



S P O T

Arnavutluk Başbakanı İlir Meta, Türkiye ile Arnavutluk arasında gelişen ilişkileri görüşmek üzere Türkiye'ye geldi. Başbakan Ecevit'le başbaşa görüşen meta, görüşme sonrasında yaptığı basın açıklamasında, "Türk otoritesiyle görüşme yapmam memnuniyet verici" dedi.

İstanbul'da düzenlenen İstikrar Paktı İşbirliği Konseyi'ne katılan ve ardından da Ankara'da Başbakan Bülent Ecevit'le görüşen Meta, iki ülke arasında artan gelişmeler hakında görüş alışverişinde bulundu.

'Bizim için büyük fırsat'

Meta, yaptığı açıklamada, bu görüşmelerin kendisi ve ülkesi için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Türkiye'de bulunmasının ve Türk otoritesiyle görüşmesinin memnuniyet verici bir gelişme olarak nitelendirdiğini açıkladı. Türkiye ile yapılan ikili müzakerelerin önemine değinen Meta, "Arnavutluk ile Türkiye arasındaki iyi ilişkiler kendini her alanda göstermektedir. Özellikle, ekonomi, savunma ve güvenlik alanında girişimlerde bulunuldu. Arnavutluk kendini geliştirme yolunda Türkiye'den büyük destek almaktadır" dedi.

Ecevit'ten Meta'ya övgü

Başbakan Ecevit ise, konuk Başbakan'la Yugoslavya'daki son gelişmeleri değerlendirdiğini ve meydana gelen bazı sorunların zaman içinde halledilebileceğini söyledi. Meta'dan övgüyle sözeden Ecevit, "Arnavutlukta Başbakanı Meta'nın döneminde yönetim bakımından birçok eksiklik tamamlandı. Savunma konusunda, askeri eğitim konusunda da işbirliği yapıyoruz. Bu konudaki işbirliğini daha da geliştirmenin bölgede barışa ve istikarar büyük katkısı olacağına inanıyoruz" dedi. --------------- imza ve tarih ---------------- --------------- imza ve tarih ----------------

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
24 yıl önce