|

Her keseye uygun kurbanlık

Kurban Bayramı'na günler kala kurban piyasası hareketlendi. İstanbul’un en büyük kurban pazarlarından Sultangazi Kurban Pazarı'nda da her keseye göre kurbanlıklar bulmak mümkün.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:48 - 9/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​Kurban Bayramına sayılı günler kala kurban pazarları hareketlenmeye başladı.
​Kurban Bayramına sayılı günler kala kurban pazarları hareketlenmeye başladı.

Kurban Bayramına sayılı günler kala kurban pazarları hareketlenmeye başladı. Yeni Şafak olarak İstanbul'un en büyük pazarı olan Sultangazi Kurban Pazarı'nın nabzını tutuk. Alıcılarla satıcıların buluştuğu kurban pazarında her keseye uygun kurbanlığın bulunabileceğini belirten satıcılar, "Dolardaki artış bizi etkilemedi. Herkes kurban kessin diye, kurbanlık fiyatlarını geçen yıl ile aynı tutmak için gayret ettik" dedi. Satışların iyi gideceğinden umutlu olduklarını belirten satıcılar, ellerindeki malın tamamını satarak memleketlerine dönmek istediklerini ifade ettiler.

‘İLK GÜNDEN SATTIM’

Çankırı’dan Sultangazi Kurban Pazarı'na 50 büyük baş kurbanlık getirdiğini söyleyen Mavi Saykal, “İlk günden bir tane sattım. Fiyatlar geçen yıl ile aynı. Döviz kurlarındaki yükseliş bizi etkilemedi. Daha çok vatandaşımız kurban kessin diye, kurbanlıklara zam yapmaktan kaçındık" diye konuştu. Mavi Saykal da vatandaşların bu yıl bin ile bin 500 TL arasında küçükbaş, 6 bin ile 15 bin TL arasındaki fiyatlarla büyükbaş kurbanlık bulmalarının mümkün olduğunu söyledi. Yedi yıldır Sinop Boyabat’dan Sultangazi kurban pazarına küçükbaş hayvan satmaya gelen Ali İçen de bu yıl pazara 35 küçükbaş, 18 büyükbaş kurbanlık getirdiğini belirterek, "Geçtiğimiz yıl getirdiğim bütün kurbanlıkları sattım. Bu yılda memlekete tümünü satarak dönmek istediğini söyledi.

PAZARLIK PAYI VAR

Kurbanlık almak için her yıl Sultangazi Kurban Pazarı'na gelen İbrahim Şahin, “Biz her yıl 6 kardeş büyükbaş kesiyoruz. Evin en büyüğü benim. Onlar için geldim kurban bakıyorum. Fiyatları bana uygun geldi. Pazarlık payını dag öz önünde bulundurarak geçtiğimiz yılki fiyatla kurbanlık bulacağımı umuyorum. Bugün kurbanımı alarak pazardan ayrılmak istiyorum"dedi.

  • Kurban alırken nelere dikkat edilmeli?
  • Kurban satıcıları, kurban satın alacak olan vatandaşlara şu tavsiyelerde bulundu: "Satın alınacak kurbanlığın tüyleri parlak olmalı. Büyük baş iki yaşın altında olmamalı. Eğer ağzından salya, sümük akıyor ve tüyleri sertleşmişse bu hayvan hasta demektir ve kurban olmaz".
#​Kurban Bayramı
#İstanbul
#Sultangazi
6 yıl önce