|

Herkes elini taşın altına koysun

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sığınmacı sorununun tüm dünyanın sorunu olduğunu söyledi. Şentop şöyle konuştu: Suriye’deki, Afganistan’daki sorunları Türkiye ortaya çıkarmadı. Ama sonuçlarını Türkiye üstleniyor. Her ülkenin bu konuda sorumluluğunu fark etmesi ve elini taşın altına koyması gerekiyor.q 9

00:00 - 29/07/2021 Perşembe
Güncelleme: 05:56 - 29/07/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Mustafa Şentop
Mustafa Şentop

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, göçmenlerin Türkiye’nin sorunu olmadığını söyledi. “Suriye’deki, Afganistan’daki sorunları Türkiye ortaya çıkarmadı ama bütün bu sorunların sonuçlarını Türkiye üstleniyor. Bu bütün dünyanın sorunudur. Her ülkenin bu konuda sorumluluğunu fark etmesi ve elini taşın altına koyması gerekiyor.” dedi.

BU TÜRKİYE’NİN SORUNU DEĞİL

  • Türkiye’deki göçmenlerle ilgili soru üzerine Şentop, bunun bir insani mesele olduğunu anlatarak güvenli bir hayat imkanı bulamayanların Türkiye, Ürdün ve Lübnan’a gittiğini söyledi. Türkiye’nin meseleye insani olarak baktığının altını çizen Şentop, şöyle devam etti:
    “Türkiye, dünyanın da şunu görmesini istiyor: Bu Türkiye’nin sorunu değil. Bu sorunu Türkiye ortaya çıkarmadı. Suriye’deki, Afganistan’daki sorunları Türkiye ortaya çıkarmadı ama bütün bu sorunların sonuçlarını Türkiye üstleniyor. Bu bütün dünyanın sorunudur. Her ülkenin bu konuda sorumluluğunu fark etmesi ve elini taşın altına koyması gerekiyor. ‘Türkiye 4 milyondan fazla göçmen barındırıyor. Türkiye bu kadar ağır bir yükün altındayken biz niye daha fazla şeyler yapamıyoruz göçmenler için.’ demesi lazımken tamamen bir sorumsuzluk, tamamen siyasi bencillik örneği. Başta Avrupa olmak üzere bütün ülkelerden bu konuda sorumluluklarını hatırlamalarını bekleriz.”
#Mustafa Şentop
#Suriye
#Türkiye
#Afganistan
#sığınmacı
3 yıl önce