|

İbrahim Bodur İstanbul'dan uğurlandı

Kale Grubu’nun kurucusu İbrahim Bodur’un cenaze namazı Fatih Camii’nde kılındı. Cenazeye katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkesi için çalışan yerli ve milli bir işadamıydı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:31 - 25/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Türkiye'nin ilk halka açık şirketi olan Kale Grubu'nun kurucusu İbrahim Bodur'un naaşı İstanbul'dan uğurlandı. Fatih Camii'nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bodur'un eşi Sevim Bodur, kızı ve Kale Grubu Başkanı Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, damadı Osman Okyay, Albayrak Grubu CEO'su Doç. Dr. Ömer Bolat, İstanbul Sanayi Odası, İktisadi Kalkınma Vakfı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği üst düzey yöneticileri ve Bodur'un sevenleri katıldı.





YERLİ VE MİLLİ BİR İŞADAMIYDI


Cenaze namazı sonrası bir konuşma yapan Erdoğan, şunları söyledi: “İbrahim Ağabeyimizi İmam Hatip okulunda okuduğum yıllardan tanıyorum. O günden, bugüne tanıdığım, görüştüğümüz, sevdiğimiz bir ağabeyimizdi. Yerliydi, milliydi ve sürekli bunun heyecanını, aşkını duyan bir insandı. Her alanda 'Ülkem için ne yapabilirim' diye düşünen biriydi. İnşaat sektöründen uçak, savunma sanayine kadar gerek kendisi gerek kızı, damadı ülkeye çok şey kazandırdı. Allah gani gani rahmet etsin.”


Zeynep Bodur Okyay ise 'Babam kendisini ülkenin kalkınmasına adamış biriydi' diyerek babasını andı. Bodur, Çanakkale Çan ilçesi Nevruz Köyü'ndeki aile kabristanlığına defnedilecek.


#Kale Grubu
#İbrahim Bodur
#Fatih Camii
8 yıl önce