|

İbre Yıldırım’ı gösteriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki MKYK’dan sonra Merkez Yürütme Kurulu da (MYK) toplandı. Seçimin hemen ardından dar kapsamlı gerçekleştirilen 24 Haziran seçimleri dün kapsamlı olarak ele alındı. Toplantıda ayrıca Meclis Başkanlığı sürecine ilişkin temayül yoklaması da yapıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:07 - 30/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Binali Yıldıırm
Binali Yıldıırm

Edinilen bilgiye göre toplantıda ‘AK Parti’de kimi Meclis Başkanı olarak görmek isterseniz’ sorusu sorularak üyelerden bir isim yazılması istendi. Üyeler kendilerine dağıtılan pusulalara isimleri yazarak teslim ettiler. MKYK üyelerinin Başbakan Binali Yıldırım’ın Meclis Başkanı olması yönünde görüş bildirdiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, AK Parti grubu ile de istişare yaparak adayı açıklayacağını söylediği öğrenildi.

EKSİKLER TAMAMLANACAK

Toplantıda İl il hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçimi sonuçları analiz edilirken, 24 Haziran’a ilişkin sonuçları içeren ilk çalışmalar gözden geçirildi. Seçmenin sandıkta verdiği mesaj için geniş bir araştırma yapılması benimsendi. Özellikle AK Parti’nin nerelerde oyunu azalttığı detaylı olarak incelenecek. AK Parti, sahada karşılaşılan sorunlar ve teşkilatlarda görülen eksiklikleri yaklaşan yerel seçimleri de dikkate alarak aşmak için çözüme odaklanacak. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 8 veya 9 Temmuz da Meclis’te yemin edebileceği belirtiyor.

#Binali Yıldırım
#Meclis Başkanlığı
6 yıl önce